Wpis z mikrobloga

Jakbyście szukali #domeny to NIE POLECAM Seohost.pl. Jakiś czas temu sprawdzałem u nich ceny i czy domena .com jest dostępna i była wolna, ale nie byłem jeszcze wtedy zdecydowany. Chwilę później patrzę - domena niedostępna, właściciel Seohost...

Jestem bardziej hobbystą #webdev i ogólnie zdawałem sobie sprawę, że o te najlepsze domeny są walki ale, że stosują takie mało etyczne praktyki też wobec szaraczków to jestem zdziwiony.

#seohost
CXLV - Jakbyście szukali #domeny to NIE POLECAM Seohost.pl. Jakiś czas temu sprawdzał...

źródło: 4663

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MajsterTukan nie o to chodzi. On nie zarejestrował tej domeny. Seohost po sprawdzeniu odczekał chwilę i zarejestrował ją na siebie. Jak OP wróci do tematu to już będzie musiał się z nimi kopać o odkup a nie rejestrację z grosze.
  • Odpowiedz
@pietryna123: ja laik jestem jeśli chodzi o te tematy, sądziłem, że skoro ja sobie zarejestrowałem domenę to widzę rejestratora, ale też są nazwy serwerów, a jak wyszukuję przez np. whois to nie jest w stanie znaleźć.
jeśli faktycznie seohost stosuje takie praktyki to słabe to z ich strony. Zawsze szydziłem z ryanaira i z bookingu, że tak robią.
@SeoHost dlaczego tak robicie Mireczkowi?
  • Odpowiedz
@CXLV: Cześć,

Domena jest zarejestrowana U NAS, nie przez nas. Zdecydowanie nie po to budujemy firmę x lat, żeby być gwiazdą takich działań :)

Proszę odezwij się na priv. co to za domena i spróbujemy dojść do tego co się stało. Chyba pierwszy raz pomimo dużej skali słyszymy o sytuacji, gdzie dwie osoby równolegle akurat u nas chciały rejestrować taką samą domenę i to .com. Bez szczegółów ciężko cokolwiek powiedzieć
  • Odpowiedz
@SeoHost: @CXLV dobrze że wszedłem drugi raz w ten post, wcześniej nie było odpowiedzi od SeoHost a nie ukrywam, że mi przez to z tyłu głowy spadliście przez to w rankingu.. Dajcie znać jak to się potoczyło pls
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@jayfly: nijak, nie próbowałem się kontaktować

a) nie mam szczególnie chęci informować o jaką domenę chodzi - zostało jeszcze kilka miesięcy, przyczaje się, może uda się ją jeszcze wyrwać (mimo wszystko podobała mi się tamta nazwa). Nazwa jest obcojęzyczna. Kiedyś ta domena była zarejestrowana za granicą i oznaczała coś innego. Ja planowałem zrobić z tą nazwą zupełnie odmienny, niepowiązany z oryginalnym znaczeniem serwis/apkę.

b) nie widzę sposobu w jaki mogliby w wiarygodny
  • Odpowiedz
@cklv Rozumiemy nieufność, jednak nadal to podkreślimy, że domena jest zarejestrowana ,,U nas'' a nie przez nas. To jest wielka różnica. Jako firma nie stosujemy takich praktyk. Wolimy zdecydowanie działać uczciwie, co w dłuższej perspektywie jest zdecydowanie dla nas bardziej korzystne, niż rejestrowanie pojedynczych nazw domen w celu dalszej odsprzedaży. Nie robimy takich rzeczy.

Najprawdopodobniej mamy tu zbieg okoliczności, gdzie dwie osoby były zainteresowane danym konkretnym rozszerzeniem.
  • Odpowiedz