Wpis z mikrobloga

Panowie jutro wysyłam do UKE papierek RA-5-k, przelew za pozwolenie radiowe dla stacji bezobsługowej już zrobiony. Znaczy że będzie jeden przemiennik więcej na granicy 3 i 7 okręgu (Wieruszów/Kępno). Sprzęt Motorolla MTR 2000 na 70cm, duplexer, antena w zależności od lokalizacji Diamond X-200/X-510. Jeśli uda się "dogadać" lokalizację na 97m X200 bo będzie się mniej bujać, jeśli niżej x510.
PS. może ktoś ma kontakt lub zna kogoś kto planował i nie zrealizował przemiennika SR3KEP w Kępnie chciałbym pogadać czego im zabrakło bo lokalizacje mieli dogadaną zajebistą właśnie 97m nad poziomem gruntu.
#krotkofalarstwo
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@lesio: @lesio: Gdzie finałowo trafi wskażą użytkownicy i testy obie sieci różnią się tym co wpiszemy w pliku konfiguracyjnym. Liczę że na testach uda się go wspiąć do SQlinka. Sieci są tak podobne do siebie że prędzej czy później będą furtki do obu sieci.
@mhorion To nie tu :)
  • Odpowiedz
@szarin: Szkoda prądu. Ruch tam będzie pierwsze 3 dni, potem zostaną sami pikacze. Wieruszów/Kępno - w bazie UKE w sumie 3 znaki, do Wrocławia prawie 80 km. Marnie to widzę, co innego gdyby to wisiało na obiekcie RTCN na 300 m.
  • Odpowiedz
  • 1
@dktr: Zapraszam do mnie komin 1km dalej, tylko 123m wysokości nad gruntem i 300+ npm. 1000zł/miesięcznie + prąd + internet, będzie wystarczająco wysoko? Liczę że zrobisz zrzutkę i pokryjesz też zakup 140m koncentryka dobrej klasy, ekipy wysokościowej, szafy rack, i ubezpieczenia jak komuś antena na ziemi na głowę spadnie Oraz zasponsorujesz każdorazowe koszty serwisu na "górze"? Mam sprzęt lokalizacje jakie som takie som, masz alternatywne zaproponuj.
  • Odpowiedz
@szarin: Dlatego piszę że marnie to widzę, szkoda prądu. Mam swoje zabawki na wszystkich kominach w okolicy od 60 do 110 m, ale stawiać tam przemiennik nie ma celu lepiej se postaw jakiegoś wypasionego SDRa do nasłuchu o ile niema na tym kominie żadnych operatorów mobilnych. 30 km dalej mam Olsztyn (104 znaki w bazie UKE) z lokalnymi przemiennikami w super lokalizacjach na 2 m i 70 cm i jest
  • Odpowiedz
  • 0
@dktr: Gdybym chciał SDRa to nie robił bym licencji ponad 20 lat temu. Jak pisałem dobra lokalizacja u mnie kosztuje, to że Ty masz dobre lokalizacje nic nie wnosi do lokalizacji przemiennika. Jak pisałem zasponsoruj lub postaw odpowiednio wysoki komin/RTCN u mnie dogadamy się w sprawie prądu i internetu. Sprzęt jest i czeka
  • Odpowiedz