Wpis z mikrobloga

Tyle miejsca ma chłopak poruszający się na wózku i jeszcze wyraża jakieś tam zmartwienie, że nie chce porysować ludziom aut... Kiedy podobną troskę o innych zaczną wykazywać kierowcy takich pojazdów? Niejednokrotnie czytałam tu takie komentarze, że przecież miejsca jest dużo, że normalny człowiek przejdzie, że można trawnikiem, można omijać jezdnią (), że ludzie z wózkami, które nie mieszczą się na chodnikach, to stworzenia mityczne i niespotykane.
Dajcie ludziom żyć i parkujcie zgodnie z przepisami - ostrzega wredna pomarańcza. ( ͠° °)

#prawodrogowe #prawojazdy #parkowanie
Wredna_pomarancza - Tyle miejsca ma chłopak poruszający się na wózku i jeszcze wyraża...

źródło: 1000014836

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wredna_pomarancza: ojezu jak mnie w-----a jak samochodami wjeżdżają aż koła dotkną obrzeża i maska wystaje pół metra na chodnik, a pół metra miejsca parkingowego za autem jest wolna.

kopałbym amatorów jak kurczaki
  • Odpowiedz
ojezu jak mnie w-----a jak samochodami wjeżdżają aż koła dotkną obrzeża i maska wystaje pół metra na chodnik, a pół metra miejsca parkingowego za autem jest wolna.

@hpiotrekh: Najgorzej jak auto ma z 5m i pół metra wystaje na chodnik i pół metra jeszcze na drogę.
  • Odpowiedz
to znaczy, że parkuje nie na miejscu dla niego i powinno zostać odholowane.

@ShortyLookMean: Powinien zostać odholowany, bo miejsce było projektowane na malucha, a jeździ sedanem?
5m to nie jest wielki bus tylko dla przykładu passat b9 (4,9m), nowsze a6 (koło 5m), bmw 5 (koło 5m).

@efceka Z racji wygody tak. Lepiej się prowadzi i można jechać w zakrętach tyle ile na znaku.
  • Odpowiedz