Wpis z mikrobloga

#serwerownia #siecikomputerowe #internet #kiciochpyta #komputery

składam szafe rack 12 U 600x600
potrzebuje rad dobrych ludzi
na zdjęciu na razie jest początek, dołożyć musze jeszcze jeden patchpanel do zostało jeszcze 13 kabli
zastanawiam się jak to wszystko ułożyć
od góry
2 razy patchpanel
switch UBIQUITI USW-24-POE
następnie UCG ultra na półce
na kolejna połka rejestrator dahua i switch do kamer
na dnie nas i zasilacz awaryjny

mam pytanie czy istnieje jakiś uchwyt uniwersalny do rejestratora lub switcha bo w obecnym układzie z półką zajmują ponad 2 U

jakiej długości kupować patchkordy by to zgrabnie wyglądało
czy warto stosować maskownice ?

Uwagi, krytyka i sugestie mile widziane
lukaschels - #serwerownia #siecikomputerowe #internet #kiciochpyta #komputery

składa...

źródło: 20260315_152648

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukaschels: przed chwilą Ci odpisywałem na FB, tu jeszcze dołożę komentarze do zdjęcia:

1. uporządkuj ten makaron na tyle. Poukładaj, potrytytkuj. On powinien równym grzebieniem z patchpaneli wychodzić na boki i tam zakręcać "po bocznej ścianie". Tak jak jest obecnie to będzie ci tylko przeszkadzać.

2. organizer koniecznie. A w obecnym projekcie i wyposażeniu już nie masz na niego
  • Odpowiedz
  • 0
@Jarek_P: dzieki, juz ci odpisywałem. pójdę Twoja droga i dołożę organizer. do rejestratora wydrukuje uchwyty a ucg ultra bedzie z switchem kamer na jednej polce , wtedy bedzie miejsce na organizer , ewentualnie wywalę ups na zewnętrzną
  • Odpowiedz
ewentualnie wywalę ups na zewnętrzną

@lukaschels: to może być dobry pomysł o tyle, że w nim i tak co jakiś czas trzeba zmieniać akumulator, więc jeśli go zabudujesz w racku i ci zarośnie kablami (porządek porządkiem, ale zwykle tak się kończy, zwłaszcza w racku hobbysty), to może to być potem kłopotliwe.
  • Odpowiedz