Aktywne Wpisy

Mishy +152
źródło: 1000021950
Pobierz
kaspil +495
Kurna ja to myślałam że jak nie noszę puszek do zwrotu to po prostu dokładam się do budżetu państwa na fundusz ochrony środowiska czy coś w tym stylu a to trafia do Janusza właściciela automatu xD Kto wpadł na ten genialny pomysł, przecież oni mają teraz motywację finansową żeby wiecznie stały "zepsute" xDDDDD #kaucjazabutelki

składam szafe rack 12 U 600x600
potrzebuje rad dobrych ludzi
na zdjęciu na razie jest początek, dołożyć musze jeszcze jeden patchpanel do zostało jeszcze 13 kabli
zastanawiam się jak to wszystko ułożyć
od góry
2 razy patchpanel
switch UBIQUITI USW-24-POE
następnie UCG ultra na półce
na kolejna połka rejestrator dahua i switch do kamer
na dnie nas i zasilacz awaryjny
mam pytanie czy istnieje jakiś uchwyt uniwersalny do rejestratora lub switcha bo w obecnym układzie z półką zajmują ponad 2 U
jakiej długości kupować patchkordy by to zgrabnie wyglądało
czy warto stosować maskownice ?
Uwagi, krytyka i sugestie mile widziane
źródło: 20260315_152648
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2026-03-16 085258
Pobierz1. uporządkuj ten makaron na tyle. Poukładaj, potrytytkuj. On powinien równym grzebieniem z patchpaneli wychodzić na boki i tam zakręcać "po bocznej ścianie". Tak jak jest obecnie to będzie ci tylko przeszkadzać.
2. organizer koniecznie. A w obecnym projekcie i wyposażeniu już nie masz na niego
@lukaschels: to może być dobry pomysł o tyle, że w nim i tak co jakiś czas trzeba zmieniać akumulator, więc jeśli go zabudujesz w racku i ci zarośnie kablami (porządek porządkiem, ale zwykle tak się kończy, zwłaszcza w racku hobbysty), to może to być potem kłopotliwe.