Wpis z mikrobloga

W dzisiejszym meczu w Lechu tylko 3 Polaków w podstawowym składzie, w Zagłębiu tylko 3 obcokrajowców. Bardzo Lech podupadł w promowaniu wychowanków i młodych polskich piłkarzy, za to Zagłębie ma lidera grając w ogromnej większości Polakami.
#mecz #ekstraklasa #lech #zaglebie #dolnoslaskitygrys
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pradi: Zdarzało się w tym sezonie, że dla Lecha jednocześnie grało 5 wychowanków, także w Lidze Konferencji. Jest całkiem dobrze jak na Ekstraklasę. W poprzednim sezonie Lech był drugi w rankingu z młodzieżowcami.
  • Odpowiedz
@Pradi: Co Ty gadasz, w Lechu w tym sezonie regularnie grało 7 Polaków z czego 6 wychowanków na niedublujących się pozycjach. Skład Mrożek-Gurgrul-Mońka-Gumny-Kozubal ostatnio jest bardzo częsty. Prawda jest taka, że jeśli wystawiamy Polaków to są oni jakościowi, a nie zapchaj dziura bo nie ma nikogo lepszego jak to bywa w innych klubach. Sama wartość Kozubala, Mrożka, Gurgula jak na naszą ligę jest dość spora, a Mońka myślę, że na
  • Odpowiedz
  • 0
@KuLa45: W typowym składzie Lecha gra zazwyczaj 4 Polaków. Cała kadra Lecha to ogólnie więcej obcokrajowców niż Polaków. Dzisiaj Legia ma więcej Polaków w kadrze niż Lech. Być może ta średnia 4-6 wydała mi się mała, bo większość ligi jest na tym tle jeszcze gorsza, ale kiedy w wyjściowym składzie jest tylko 3 Polaków, to wygląda to jeszcze gorzej niż średnia. Zagłębie ma 8-9 Polaków średnio w wyjściowej jedenastce.
  • Odpowiedz
@Pradi: Nie zgodzę się, w większości meczów Lecha w tym sezonie wychodziło 5 Polaków. Myślę, że jest to bardzo dobry wynik. Jeśli chcemy się rozwijać i być silniejszą ligą, to oczywiste, że nie jesteśmy w stanie wychodzić 11 Polakami. Nie umniejszając Zagłębiowi, ale ich wynik jest raczej ewenementem, a nie stałą, przynajmniej na ten moment. Moim skromnym zdaniem, jeśli jako Polska chcemy coś zdziałać na arenie międzynarodowej, to te minimum
  • Odpowiedz