Aktywne Wpisy

czehoo +146
Ktoś pamięta strzelaninę w Poznaniu jakieś 2-3 lata temu? Niezła imba to była.
źródło: przysiad na trupa
Pobierz
Famine +65
Polska zapłaci wysoką cenę za niechęć do związków zawodowych i wieczny "kac po górnikach". Kiedy globalne korporacje szukają cięć, najłatwiej zwalnia się właśnie u nas. Brak silnej reprezentacji pracowniczej sprawia, że bez oporu przyjmujemy uderzenie i wypełniamy limity zwolnień za inne rynki Europy.
#przemyslenia #pracbaza #januszex #polska
#przemyslenia #pracbaza #januszex #polska

Wracam z tradycyjna probsa o polecajke gdzie ruszyc z rodzina na wakacje i ferie zimowe 2026 i 2027.
Polecilismi mi tu Tajskie Koh Lipe, Malezje i ostatnio Paname. Tej ostatniej nie traktowalem powaznie jakos, bo wydawala mi sie zbyt niebezpieczna destynacja na urlop z rodzina. Ale dodalem sobie do listy obserwowanych biletow i jak wleciala promocja Condora to bez przekonania kupilem.
Bylo przek*a pieknie. Nawalilismy 1,5kkm wynajetym autem. Bylismy w miejsach gdzie nie bywaja turysci i przez prawie 2 tygodnie nikt na nas nawet krzywo nie spojrzwal a spotykalismy sie tylko z serdecznoscia. Byly duzbgle, widoki, trekingi, rajskie wyspeki snorkowanie z rekaminami itd..
Szukam teraz inspiracji i zaczynam sie rozgaldac za biletami na nastepne wyjazdy.
Pare uwag:
- rodzina 2+2 - kiddosy beda mialy 14 i prawie 16 lat
- raczej objazdowka - nie ma opcji siedziec w hotel przez ~2 tygodnie na dupie
- budzet elastyczny, ale generalnie chcualbym sie zamknac w 2-3k na leb za bilet round trip
- chetnie cos nietuzinkowego i nieznanego
- jestesmy mobili wiec wylot moze byc z kazdego lotniska w kraju + tych najbzliszych u sasiadow: berliny, frankfurty czy Wieden tez wchodza w gre
- najchetniej dolot do jakiegos duzego miasta - HUBu - z 2-3 dni na aklimatyzacje i dalej gdzies w trase na tydzien
- moge bez problemu wypozyc smaochod
- termin: wakacje szkolne 2026 + ferie zimowe 2027 dla Wielkopolski
- raczej dalej jak blizej
- nie wymagamy resortow i luksusow
Z kierunkow, ktore nas interesuja a nie bylismy jeszcze:
Afryka - Kenia + safari - jakies inne Panstwo afrykanskie gdzie mozna w maire latwo i tanio doleciec?
Azja - Wietnam, Kambodza , Chiny?
Ktos cos podpowie? Nie oczekuje,ze oczywiscie gotowego planu zwiedzania a raczej podpowiedzi i popcheniecia w jakims nieoczywistym dla mnie kierunku.
#tanieloty #taniepodrozowanie #loty #podroze #podrozujzwykopem #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
źródło: obraz
PobierzSkladam w imeniu rodzinki szczere podziekowania bo bylo mega. Nie jest to kierunek dla kazdego ale nam sie bardzo podobalo.
Widzialem na jakims blogu na Madagaskar bilety rozsadne tez
Namibii nie bralem w sumie pod uwage, ale patrze ze stosunkowo tanio mozna tam doleciec Kondorem, ktorym bylismy teraz w Pananmie. Byles?
Wietnam jest na liscie od dawna. Ale znowu.. jest tak duzy i zroznicowany,ze jakbym mial go nawet dokladniej liznac to potrzebowalbym kolo 1,5 miesiaca. Polecasz jakis
Gdzies tam na grupach tez widzialem,ze przewijal sie Salwador i ludzie baardzo sobie chwalili. Jakby Ci sie cos jeszcze rzucilo na oko to pisz. Mam sporo czasu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■