Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci Przeglądam sobie ten tag sporadycznie i mam jedno pytanie. Czy są tutaj tacy prawdziwi spadkowicze? Tacy którzy nie kupują mieszkania (takiego dla siebie do życia) bo liczą, że za rok, dwa czy dziesięć ceny spadną i sobie tak zaoszczędzą?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SoplicaTadeusz: tak, ja jestem spadkowiczem - swoje kupiłem idealnie w dołku. Następne ( większe też kupię w dołku), do tego czasu spłacę kredyt (100k) na swoje obecne i będę miał zdolność na następne. Przy następnej zmianie cen sprzedam to mniejsze.
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: jest tu ich cała masa. Tylko prawda jest taka że mało który ma pieniądze albo zdolność żeby kupić mieszkanie nawet jak by staniało o 30%. Jak ktoś nie ma grosza przy duszy to co mi szkodzi pisać 5 razy dziennie że on nie kupuje bo czeka. A prawda jest taka że te wszystkie delle i mickipl NIGDY nie kupią bo oni są po prostu OBRAZENI na nieruchomosci
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: kiedyś byli, po bk2, powiedzmy od kiedy leci boczniak i mainstream odpuścił temat nieruchomosci to na tym tagu zostali tylko autysci zarówno wzrostowi jak i spadkowi. ciagle te same nicki, a zwyklaki odeszli, prawdziwi spadkowicze tez - część pewnie kupiła, część grinduje

teraz to jest bardziej sekta i rywalizacja spadkowicze vs wzrostowicze o to w która stronę dygnie. największe nieporozumienie jest takie ze prawdopodobnie obie grupy grają w inna
  • Odpowiedz
  • 1
@pysznewpierdalator:

jeśli maja racje to pozwoli im to pójść na swoje jak będą mieli 60 lat XD

Głównie o tę kwestię mi chodziło. Nie znam tego tagu na tyle, żeby to stwierdzić ale zastanawiało mnie właśnie głównie to czy faktycznie siedzą tu ludzie, którzy chcąc kupić mieszkanie dla siebie są gotowi czekać x lat na zakup, bo może spadnie. Trochę bym się zdziwił gdyby tak było, bo czekanie przez nieokreśloną liczbę
  • Odpowiedz
Tak,
Ja. Nie mam żadnych posiadłości w Polsce.
Wynajmuje top5 za 6.5k 80m2 obecnie.
Ceny odorwane od rzeczywistości 25-50%.
Mogę sobie na czekanie pozwolić ze względu na wysokie dywidendy które prawie pokrywają mi wynajem.
A teraz gdybym sprzedał akcje, to braknie mi do mieszkania które wynajmuje 30%~
  • Odpowiedz