Aktywne Wpisy

potatowitheyes +629
#ksiazki #lost #seriale
Jak zaczynałem oglądać Zagubionych miałem jakieś 16-17 lat. Najbardziej lubiłem Sawyera. Imponował mi, był taki nieokrzesany, pewny siebie, groźny. No i kleiła się do niego Kate ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w pewnym odcinku widzę, że ten twardziel siedzi i czyta książkę. Bardzo mi to nie pasowało do tego bohatera, ale równocześnie wzbudziło moją ciekawość. Odpisałem tytuł "Of Mice and Men" i po
Jak zaczynałem oglądać Zagubionych miałem jakieś 16-17 lat. Najbardziej lubiłem Sawyera. Imponował mi, był taki nieokrzesany, pewny siebie, groźny. No i kleiła się do niego Kate ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w pewnym odcinku widzę, że ten twardziel siedzi i czyta książkę. Bardzo mi to nie pasowało do tego bohatera, ale równocześnie wzbudziło moją ciekawość. Odpisałem tytuł "Of Mice and Men" i po
źródło: temp_file5318363928603714057
Pobierz
orange3443 +34
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Ogólnopolskie testy łączności odbywają się 13 dnia każdego miesiąca na kanale 2 pmr (446,01875 MHz).
Zapraszam do udziału :)
Mowicie ze pmr bedzie lepszy w razie w? To ma dosc maly zasieg @tico_bot @new-object
Tak samo przy testach łączności sporo leci sie bezpośrednio oraz z baz a mobil/reczniak najlepiej sie sprawuje przez przekaznik.
@szarin to to nic. Wiele razy bylem świadkiem jak pruli na pasmie LPD
Nie chce uzywac radia w normalnych czasach ( e.w posluchac). Nie widze potrzeby gadania, nagadalem sie dawniej przez cb jak byl bom na to- starczy.
Chce radia ktore w razie kataklizmu, wojny czy innego zdarzenia pozwoli mi utrzymać łączność jak padną z
@xyz_xyz: te radyjko kup, a nie uv5r. Dlaczego QuanSheng? Możesz wgrać moda, i podsłuchiwać na prawie każdej czestotliwości, nawet CB radio podsłuchać można (nie wyraźnie, ale się da)
raczej nie masz innego wyboru niż Chińskie, bo te europejskie to żart. Nie warte ceny
Jest XXI wiek, masz AI, masz google, masz wszystko. Rozumiem pytać o ogólne rzeczy, kierunki, ale nie o takie konkrety które można zweryfikować w 1 minute ¯\(ツ)/¯
Baofeng uv-5r jest tani i najlepszy dla początkujących bo ma dużo funkcji. Moc jest większa niż dopuszczalne 0,5W ale nikt tego nie kontroluje.
W baofengu możesz zamontować: adapter do zasilania z zapalniczki, adapter na baterie paluszki zamiast oryginalnej baterii litowej, ma radio fm i mocną latarkę. Moim zdaniem swietny sprzęt w razie W
Do zabawy QuanSheng na pewno lepszy, a kosztuje 110zł
Komentarz usunięty przez autora
W tytule jest QuanSheng a w opisie baofeng
Edit- to podpucha raczej :f