Aktywne Wpisy
#gielda naprawdę ładujecie się w spółki Po takich wzrostach? Zero instynktu samozachowawczego¯\(ツ)/¯
źródło: 1000048343
Pobierz
plusbear +85
ja myślałem że tu jest elita internetu a wy chorzy psychicznie jesteście
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000048343
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Przykładowo taki samochód z USA - 110k pod dom do naprawy. W Polsce ceny około 180k za używane 2-4 letnie auto.
Tego typu szkody byłyby do ogarnięcia, żeby finalnie zmieścić się poniżej 150k? Druga sprawa, czy bez pośrednika w postaci firm sprowadzających takie auta idzie kupić dużo taniej i czy w ogóle warto sprowadzać? Po prostu zastanawia mnie, czy nawet niegroźnie wyglądające szkody, nie będą dużym ryzykiem podczas codziennej jazdy?
źródło: IMG_6894
PobierzKażdy może licytować trupy ze Stanów. Każdy może zapłacić 30k za import.
I teraz jest w tym tłumie ekipa, co ma chłopa na parkingu w SFO, czy tam NYC. I wie co licytuje. I jest grupa co leci w ciemno bo nie wie jaką mina jest w tym
Jak szukasz aut których jest u nas mało, a tam dużo to dobra opcja.
Ryzyko ogólnie jest spore, stan aut bywa inny niż w opisie/zdjęciach.
Bez pośrednika nie próbowałem, i nawet nie zamierzam, mają stosunkowo małą marże, a do ogarnięcia jest
Po 3.5 to był tylko jeden dzień w tym roku
Anegdotycznie - mam paru znajomych, wszyscy na tym zyskali i nikt nie stracił. Sporo jednak czasu i energii włożyli w poszukiwanie części i ogarnianie tematu z
No zaczynam to rozumieć. Tylko niestety nie jestem obeznany w temacie napraw i kosztów tego wszystkiego. Wiadomo, opłaty za sprowadzenie, to nic skomplikowanego.Nie mniej, ten model nie jest wybitnie drogi w serwisie. Gorzej może być z częściami, bo model wyszedł na rynek amerykański.
@LadnyChlopczyk: Nie warto. Ja wiem, że na przykład różnej maści ''dziwne konta'' (znaczy dziwne konta, osoby/firmy które sprowadzają samochody z USA) oraz frajerzy którzy to kupili będą zachwalać te auta, ale po pierwsze @cacyyy ma rację i te auta zazwyczaj są znacznie bardziej uszkodzone jak się wydaje tylko
@LadnyChlopczyk: wiesz ile to znaczy zarejestrowany ubezpieczony?
jak najbardziej da się sprowadzać bez brokera, sam kilka aut sprowadziłem, zanim stwierdziłem, że zajmę się tym profesjonalnie
niestety nie każde auto tak kupimy, wiele aut jest dostępna tylko dla firm zajmujących się handlem autami (np. dealer only)
założenie takiego konta pozwalającego na import aut na własną rękę (tych, które się da) też nie jest takim hop-siup, bo potrzebne są pełnomocnictwa potwierdzane notarialnie, opłaty roczne itd.
Są platformy, które
https://bid.cars/pl/lot/1-46025296/2025-Lexus-IS-JTHBA1D24S5136062#
Orientujesz się za ile ten samochód dałoby się sprowadzić? No i jak w przypadku Lexusa is350 (2021+) jest z częściami w PL? Ogólnie zaczynam się rozglądać za tymi Lexusami, ale docelowo to myślę że za rok bym mógł go kupić dopiero. Wtedy też będą tańsze.
źródło: 6C6D1991-1F4C-447E-AE81-0DE855BB4477
PobierzZ tym, że jest to auto dość mocno podejrzane. Jak wyzdrowieję, to popatrzę po ile ostatnio chodziły te auta.
Rok to sporo czasu - na bieżąco zbieram historię wylicytowanych pojazdów, więc jak będziesz zainteresowany ściągnięciem, to się odezwij a podeślę Ci raport ze wszystkimi sprzedanymi autami na Coparcie (a za rok, to pewnie w kilku innych