Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@vieniasn: Nie zgodzę się z tym, ponieważ spędziłem nad tym tydzień żeby uzyskać tak jak chce. ai slop to bardzo negatywna opinia. Serio aż tak źle?
  • Odpowiedz
  • 1
@retronom: poświęciłem tyle ile miałem, wiedziałem mniej więcej co chce zrobić - nie do końća jestem zadowolony. Sam na pewno w budżecie kilka kilkanascie stów nie dałbym rady.
  • Odpowiedz
  • 2
@NieznanyWykopek: Wpisywałem linijki tak żeby otrzymać to czego chce - co w tym zlego? To też wymagało kilkadziesiąt godzin w sumie pracy. Na sam koniec posklejałem całość w to co na filmie. Z Prompta mozecie wygenerowac do 15 sekund ale im krótsze tym większe prawdopodobieńśtwo, że AI wygeneruje coś dobrze, a nie strzelające katapulty rakietami, które w połowie lotu wybuchają jak fajerwerki.
  • Odpowiedz
co w tym zlego

@Skopo: jest opór w stosunku do treści generowanych przez ai a ty tworzysz coś w pełni wygenerowane i nie wiem na co liczysz. Jakiegokolwiek ważnego tematu byś nie poruszył - forma wielu odrzuca na starcie
  • Odpowiedz
  • 0
@retronom: Rozumiem. Polecam czasem zobaczyć chociaż 10 sekund przed wyrażeniem opini. Może było warto. Nie dziwie się jednak bo wiem, że w sieci jest już tyle syfu, że ciężko o cokolwiek dobrego.
  • Odpowiedz
@Skopo: i co chyba najważniejsze - nie ma w tym przekazu. To tak jakby wziąć pare artykułów z głównej - trup, izrael, Ukraina wymieszać je razem w jakimś dziwnym śnie i dorzucić pompatyczny wesolo brzmiący kawałek (te spiewy aż zachęcają do jakiejś walki, ruszenia się, czegoś) a jednocześnie obrazki smutnych ludzi. Noe ma w tym spójności.
  • Odpowiedz
@Skopo: Sztuka i wszystko z nią związane to podwaliny naszego człowieczeństwa, a AI może nam to bardzo łatwo zabrać za pomocą linijek kodu, oraz wykorzystując do tego nasze ziemskie zasoby takie jak chociażby najcenniejszą wodę.

Dlatego ludzie są źli na AI i robiąc takie filmiki nie zyskasz poklasku, a wręcz przeciwnie. Musimy jako odbiorcy w miarę możliwości bojkotować AI slopy i mam nadzieję, że dołączysz do dobrej strony ( ͡
  • Odpowiedz