Wpis z mikrobloga

Obejrzałem skrót sprintu, niech ktoś mi wyjaśni co tam się stało że na 4-6 okrążeniu Lewis wyprzedzał się na przemian z Gekonem, a na 8 okrążeniu gekon miał już 2,5s przewagi? #f1
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@some_ONE: czy ja wiem? Owszem, szybko możesz się zbliżyć zerując baterię, ale później dostajesz ostro po tyłku nie mając baterii. Zresztą o czym mówimy? Ta bateria w F1 to nieśmieszny żart. Już czekam na Austrię. To będzie żałosne.
  • Odpowiedz
@fornson23: no właśnie nie wiem o czym mówimy, czy o różnicy przy wypadnięciu z Overtake mode w porównaniu z wypadnięciem z DRS w poprzednich sezonach, gdzie Overtake mode nie daje tyle przewagi co DRS w poprzednich sezonach, więc i wypadnięcie z niego ma mniejsze skutki czy o bateryjkach ogólnie
  • Odpowiedz
@some_ONE: nie oglądałem sprintu, ale w Australii ten overtake mode można było wyrzucić do śmieci. Domyślam się, że w Chinach jeszcze gorzej to wyglądało mając tą wyjebiście długą prostą. To dopiero drugi weekend, ale jak już pisałem podczas Australii, zespoły i kierowcy tak się wkrótce nauczą tej baterii, że wyprzedzanie (szczególnie przy super engine clippingu) stanie się zaraz praktycznie niemożliwe. Jakimś cudem oglądając F2 i F3 z DRSem miałem znacznie
  • Odpowiedz
@fornson23: dobra, bo pisząc o wypadaniu z zasięgu baterii myślałem że masz na myśli Overtake mode, a chodziło o to że ogólnie jak wpadniesz z zasięgu gdzie wykorzystanie baterii na maxa pozwoli wyprzedzić to już nie wyprzedzisz?
  • Odpowiedz
@some_ONE: tak, mniej więcej o to chodziło, tylko hej! Różnice między bolidami w tym momencie są tak gigantyczne, że praktycznie wszyscy się układają w pary. Jak Ferrari ma wyprzedzić Red Bulla, to wyprzedzi. Jak Haas ma wyprzedzić Astona, to wyprzedzi. Niezależnie od baterii.
  • Odpowiedz