Wpis z mikrobloga

#programowanie Działam w branży od 2010 hobbystycznie, zawodowo od 2018. Zacząłem ostatnio używać #claude Code, #gemini CLI oraz #openai Codex. Jestem zdumiony jak to działa. W 2h stworzyłem wtyczkę VST do programów DAW działającą w Logic Pro, gdzie nigdy nie programowałem w #cpp, a tym bardziej frameworku JUCE. Implementuję to raz dwa do innych, starych swoich repo. Trochę pogadam i mam ficzery zaimplementowane. Na bieżąco ubogacam kontekst o poprawki jak coś się wali, ale generalnie wow.

Na front-endzie nie ma już co robić kodując ręcznie. Przykro mi, ale taka jest prawda.

#ai #webdev #programista15k #juniordeveloper
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Ksiega_dusz: Wystarczy dobrze opisać, rozbić na podzadania i nie ma trudnych rzeczy. Nawet da się przygotować model na trudną rozmowę z klientem o pomarańczach, które z jakiegoś powodu powinny być niebieskie, a nie pomarańczowe.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: +1 dla niektórych to tylko fajny bajer i wypierają tempo w jakim się llmy rozwinęły i ile w to jest pakowane kasy. Wynik może być tylko jeden, nieważne czy sobie będziemy powtarzać codziennie, że haha zrobiło ten feature źle, jestem bezpieczny
  • Odpowiedz