Wpis z mikrobloga

@adam-pajac: ja pamiętam zajęcia jakieś muzyczne z przedszkola sprzed 40 lat, to było zawsze jedno i to samo: przychodziła baba, siadała za pianinem i kazała śpiewać "dzień kobiet, dzień kobiet, niech każdy się dowie, że dziś jest dzień kobiet" xD
  • Odpowiedz
  • 53
@adam-pajac ja bym powiedział że cała kultura polaków jest zjbna od zerówki do potańcówki. Ojcowie naszego narodu sprzegli romantyzm i religie jako narzędzie zachowania naszej narodowości, bo to w końcu tak pięknie umierać za kraj pod zaborami. Ten charakter może się i sprawdzał w czasach kiedy baby nie miały nic do gadania. Ale nie sprawdza się w dzisiejszych czasach, kiedy hipergamia kobiet ma wszelkie narzędzia do realizacji swoich celów.
  • Odpowiedz
  • 50
@kjungst: samo obchodzenie dnia kobiet w przedszkolu to jakas abstrakcja - chłopcy nie wiedzą co się dzieje, na siłę dają te kwiaty, które są uznawane w naszej kulturze za gest romantyczności (sic!), p----------e przedszkolanki myślą, że to zajebiste a jest to creepy jak s-------n. W przedszkolu to można sobie obchodzić dzień dziecka albo nauczyciela a nie święta, które dotyczą dorosłych i rozwiniętych ludzi. Co z tych dzieci za kobiety. Chore
  • Odpowiedz
@adam-pajac: pamiętam jak u mnie w szkołach zawsze obowiązywała zasada, że wszyscy chłopcy muszą cierpliwie czekać przed drzwiami i przepuścić przodem wszystkie dziewczynki dopóki ostatnia dziewczynka nie wejdzie do klasy xD
A w programach dla dzieci leciały takie piosenki, od dzieciństwa byliśmy urabiani, Monika traktuje Kulfona jak goowno, robi mu łaskę, że pozwala mu nieść jej tornister, a cuckold Kulfon sam o sobie mówi, że nie jest godny płynąć przez
Frytek01 - @adam-pajac: pamiętam jak u mnie w szkołach zawsze obowiązywała zasada, że...
  • Odpowiedz
@adam-pajac: W związku z tym że mężczyźni masowo ginęli w wojnach, powstaniach i innych tego typu imprezach, kolejne pokolenia mężczyzn wychowywały głownie kobiety. No to gloryfikowały płeć żeńską. Zresztą do tej pory w uboższych intelektualnie środowiskach panuje kult matuli. Od 80 lat nie było u nas wojny, ale to babo-chwalstwo pozostało. Do tego kult Maryi zawsze dziewicy królowej Polski. No i mamy efekt.
  • Odpowiedz
obchodzenie dnia kobiet w przedszkolu to jakas abstrakcja - chłopcy nie wiedzą co się dzieje, na siłę dają te kwiaty, które są uznawane w naszej kulturze za gest romantyczności (sic!), p----------e przedszkolanki myślą, że to zajebiste a jest to creepy jak s-------n. W przedszkolu to można sobie obchodzić dzień dziecka albo nauczyciela a nie święta, które dotyczą dorosłych i rozwiniętych ludzi. Co z tych dzieci za kobiety. Chore

@adam-pajac: myślisz,
  • Odpowiedz
  • 22
@Frytek01: ale upodlenie, wszedł do stawu w garniturze za 3 miesięczną pensję i zrobił z siebie debila przed publiką. Kiedyś romantyczne a dziś creepy. Mężczyźni powoli się budzą z tego matrixa
  • Odpowiedz
  • 4
@mentari: u mnie nigdy nie było uroczystości w ten dzień - jakaś krótka wspominka czy życzenia na o-------l i tyle. Dzień kobiet za to zawsze z pompą - kilkudniowe przygotowania, wierszyki, występy, fikoły i kwiaty na koniec
  • Odpowiedz
@mentari: żyjemy w kraju, w którym sama wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego Karolina Zioło-Pużuk oficjalnie publicznie deklaruje, że od wielu lat skutecznie walczy z dniem chłopaka, żeby przypadkiem żaden chłopczyk nie dostał czekoladki xD
Frytek01 - @mentari: żyjemy w kraju, w którym sama wiceminister nauki i szkolnictwa w...
  • Odpowiedz
@adam-pajac: myślisz, że typowa przedszkolanka jest w stanie połączyć kropki. Ona się cieszy bo to takie romantyczne, bo w koncu ją ewolucja tak zaprogramowała, że jak jest koleś który jej wrecza kwiaty i o nią walczy to trzeba być szczęśliwym, bo to oznacza bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz