Aktywne Wpisy

krystian-stepaniak +123
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Rumbowy +417
Co ja o-------m XDDDD
Robie zakupy w biedrze i patrze a tu kolega z roboty stoi kawałek dalej, ale tyłem. Jest grubszy, ale nie aż tak gruby jak ja. Zachodze go po cichu od tyłu, wpadam na niego celowo i mówie głośno "Uważaj jak chodzisz grubasie!". Odwraca się i to k---a nie on XDDD. Obcy facet ja p------e. Zacząłem go przepraszać i uciekłem, a typ w szoku, nawet słowa nie powiedział. Kompromitacja
Robie zakupy w biedrze i patrze a tu kolega z roboty stoi kawałek dalej, ale tyłem. Jest grubszy, ale nie aż tak gruby jak ja. Zachodze go po cichu od tyłu, wpadam na niego celowo i mówie głośno "Uważaj jak chodzisz grubasie!". Odwraca się i to k---a nie on XDDD. Obcy facet ja p------e. Zacząłem go przepraszać i uciekłem, a typ w szoku, nawet słowa nie powiedział. Kompromitacja

#takaprawda #ai #futurologia #przymysleniazdupy
źródło: sratatata
Pobierz@PopeLeon: Wyjdzie po schodach? zmyje naczynia? wyczyści lustra/szyby? zrobi pranie? uprasuje? śniadanie przygotuje?, etc...
To właśnie po to są humanoidalne roboty - żeby zrobiły te wszystkie nudne czynności których sami nie lubimy robić.
@kwanty: o czym ty mówisz, widać że trawnika nie miałeś w życiu i nie wiesz ile j-----a na wiosnę jest z nim
Btw trawnik można co dzień ścinać robotem już takie som mordo
To wszystko co opisujesz jest na dziś nie do przeskoczenia dla AI, wymaga wielu małych decyzji których taki robot nie będzie umiał podjąć i będzie po prostu bezużyteczny
źródło: 1000007407
PobierzTak, to nie jest możliwe obecnie ale zaraz będzie. Właśnie dlatego robią humanoidalne roboty. Bo są one dostosowane do tych wszystkich czynności o których pisałem
1. Wchodzisz pograbic,k---a gdzie grabie, no ktoś je zostawił w drugim końcu działki
2. Wyciągasz rzeczy ze zmywarki, otwierasz szafkę gdzie trzymasz szklanki a tam cala z------a nową, zbędna zastawą którą twoja żona kupiła w IKEA wczoraj
3. Chcesz powkładać pranie do komody dziecka otwiersz szufladę a tam wszystko przemielone jak na wysypisku śmieci bo córka szukała tej jednej bluzki
@PopeLeon: I właśnie o to chodzi!!!
@Trampoliniusz-Pompka: IMHO na 100% będzie jakiegoś rodzaju optymalizacja - tak jak roboty spawające w fabrykach samochodów, ale póki co cała przestrzeń dostępna dla ludzi jest przystosowana do ludzie pod względem gabarytów, zasięgów, sposobów chwytania, udźwigów, etc... Dlatego roboty humanoidalne będą właśnie rządzić w najbliższych dekadach.
@PopeLeon: Napisz esej z polskiego? Rozwiąże test z matematyki? Zaplanuje podróż?
Widzisz... działa. Sposób uczenia jak widać nie jest najważniejszy. AI nie musi się uczyć tak jak człowiek.