Mirki, prosze o uczciwa porade. Chcialbym kupic jedno z aut wymienionych w ankiecie. Auto bedzie z salonu. Poczatkowo przez 2-3 lata dla mnie, potem przejmie je żona. Ja robie około 500km miesięcznie, żona będzie robiła maks 300. Chciałbym żeby był jak najmniej awaryjny (wiadomka) oraz tani w utrzymaniu. Na który z poniższych byscie sie zdecydowali? Jak macie jakies inne fajne w budzecie do 100k to prosze o propozycje. Mam juz dosyc tego za*ranego audi.
xd to juz na samym kupnie z salonu przeplacasz tyle ze spokojnie moglbys brac 20 letnia klase premium i bys wyszedl ma 0
wedlug mnie najlepsza opcja sa samochody 2-3 letnie, ale wciaz na gwarancji. prawdopodobnie polowa budzetu ktory zakladacie mnieu, a wciaz nie zuzyte, na gwarancji i nieawaryjne @huradozik
@d-d-debil: wzialem 6 lat temu 9 letnia audi. I wlozylem w ten samochod tyle ze mialbym dzis na spokojnie captura. Co roku cos trzeba bylo robic, a to uszczelka, skrzynia, zawieszenie, wtryski. Po własnych doświadczeniach wiem ze nie jest to dobry biznes.
@huradozik brałbym Clio, to wcale udana konstrukcja, dobrze się prowadzi, dodatkowo europejska marka @d-d-debil: zgadzam się, ale OP ma inny pomysł i pewnie ciężko go będzie przekonać.
@d-d-debil: nikt nie sprzeda 2-3 letniego auta na gwarancji (musiałby mieć przedłużona w salonie aby ona jeszcze obowiązywała w ogóle po takim czasie) za połowę ceny. Sprawdź ceny tych nowych aut na stronie producenta i wrzucił tutaj ich używane odpowiedniki. Bardzo łatwy test
@huradozik: Clio 25.. Silnik ma wzmocnioną głowicę i zawory pod gaz. Oraz ustawia się nie bieżąco po korektach paliwowych, masz też wskaźnik od gazu na zegarach. To że ma 10koni więcej niż wersja benzynowa wynika z tego że przez mocniejszą głowicę turbo może mocniej dmuchać. W dodatku masz podgrzewane fotele czy tempomat, czy można trafić od razu na wielosezonie conti. No i masz przyciski fizyczne nawet od foteli a nie
@huradozik: stary odpowiedz mi na pytanie po kiego chcesz wywalać 100k na gniota typu renault albo hyundai robiąc sześć tysięcy kilometrów rocznie xD zrozumiałbym "bo mnie stać" ale wtedy ktoś zapewne myślałby o komforcie i ma do tego święte prawo. a to nie jest ani bezawaryjne, ani długowieczne, ani w jakimkolwiek stopniu komfortowe. jakbyś marząc o nowym motocyklu bmw gs kupił sobie składaka wigry 3 XD
Myślicie, że jest szansa na obniżenie raty kredytu na 3 miesiące w banku? Bo wziąłem kredyt jakiś czas temu, ale straciłem pracę i ciężko mi się wyrobić z ratami. Chce się dziś udać do placówki i zapytać.
#motoryzacja
Ktore auto bys kupil?
xd to juz na samym kupnie z salonu przeplacasz tyle ze spokojnie moglbys brac 20 letnia klase premium i bys wyszedl ma 0
wedlug mnie najlepsza opcja sa samochody 2-3 letnie, ale wciaz na gwarancji. prawdopodobnie polowa budzetu ktory zakladacie mnieu, a wciaz nie zuzyte, na gwarancji i nieawaryjne @huradozik
@d-d-debil: zgadzam się, ale OP ma inny pomysł i pewnie ciężko go będzie przekonać.
Silnik ma wzmocnioną głowicę i zawory pod gaz. Oraz ustawia się nie bieżąco po korektach paliwowych, masz też wskaźnik od gazu na zegarach. To że ma 10koni więcej niż wersja benzynowa wynika z tego że przez mocniejszą głowicę turbo może mocniej dmuchać.
W dodatku masz podgrzewane fotele czy tempomat, czy można trafić od razu na wielosezonie conti. No i masz przyciski fizyczne nawet od foteli a nie