Aktywne Wpisy

dumelosw +313
Biedna mama ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#sylwiaperetti #krolowazenady #paczkaperetki #p3retti #krakow #wypadek #l--------------c #krolowezycia #polsat
#sylwiaperetti #krolowazenady #paczkaperetki #p3retti #krakow #wypadek #l--------------c #krolowezycia #polsat
źródło: 83308
Pobierz
michalxd21 +425

Zamiast robić kolejną apkę, która udaje social media, robię coś prostszego:
apkę do wychodzenia z domu i poznawania ludzi z okolicy.
Nazywa się GatherClose i od poprzedniego wpisu zdążyła przejść pierwszą fazę pilota.
Mamy już 100+ zarejestrowanych użytkowników w samym Rzeszowie i trochę konkretnego feedbacku, więc nie jest to już tylko “pomysł”, który leży w notatniku.
To nadal jest raw pilot, bez udawania, że to gotowy jednorożec z Doliny Krzemowej.
Ale przez ten czas wpadło sporo zmian:
poprawione UI, szczególnie pod Dark Mode (dalej sporo do zrobienia w tym kierunku)
dodane widoczne granice mapy, bo wcześniej ludzie myśleli, że appka się wiesza przy scrollowaniu
ulepszony boost zasięgu mapy na 24h (+10 km)
doszły czaty prywatne
doszły czaty grupowe
poprawione błędy z ponownym logowaniem i trochę innych irytujących rzeczy
przybyło też sporo wydarzeń, bo agent wyłapuje już coraz więcej eventów z Podkarpacia
Cały pomysł jest prosty:
ktoś siedzi w domu, nie ma z kim wyjść, chce znaleźć event / ludzi / aktywność blisko siebie — i appka ma mu to ułatwić.
Zaczynam od Rzeszowa i Podkarpacia, bo wolę najpierw ogarnąć lokalnie działający produkt niż opowiadać bajki, że “to aplikacja dla wszystkich w całej Polsce”, kiedy nigdzie jeszcze dobrze nie działa.
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.primebitstudio.gathercloseapp&utm_source=wykop2
IOS:
będzie jak zrobimy android do końca ;-)
Jak ktoś chce:
przetestować,
zjechać,
pochwalić,
albo napisać, czemu to nie ma sensu,
to śmiało.
Serio bardziej interesuje mnie szczera opinia niż grzeczne poklepanie po plecach.
Bo temat jest według mnie prosty:
samotność rośnie, ludzie coraz mniej wychodzą, a większość aplikacji tylko jeszcze bardziej przykleja do ekranu.
Ja próbuję zrobić coś odwrotnego.
#aplikacje #startup #programowanie #android #rzeszow #podkarpacie #samotnosc
źródło: Screenshot_20260306_221745
Pobierzźródło: Screenshot_20260306_221853
Pobierzźródło: Screenshot_20260306_221402
Pobierzźródło: Screenshot_20260306_221806
PobierzNie mniej jednak zerknę co to może być, mówisz, że +- 20 punktów z eventami przycina na pełnym zoomie, czy przy zoom out?
Jeżeli faktycznie skacze ci FPS to jest problem z performance, a
zoom in i out, przesuwanie mapy, to nie jest płynne. Nie jest to google maps feeling ;)
PS. mam 10 lat doświadczenia w testowaniu i dewelopowaniu apek mobilnych xD raczej wiem co mówię
Swoją drogą IMO wiek powyzej jakieś wartości nie pomaga, a w niektorych przypadkach wrecz przeszkadza (przekonania o zajebistosci + brak chęci do rozwoju wraz z resztą świata).