Wpis z mikrobloga

Ostatnio zmieniłem łańcuch z KMC na Shimano LG500 z systemem Linkglide (cues here) ale na małych zębatkach czuje wibracje pod butem, najbardziej na 3 ostatnich przełożeniach, czym to może być spowodowane? Kaseta do wymiany? Przejechane ma około 2,5k km

#rower
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@handstander: Niestety prawdopodobnie wymieniłeś trochę za późno i zajechałeś kasetę. Zrób kilka kilometrów możliwe, że się napęd ułoży, kiedyś miałem podobną sytuację i po dłuższej wycieczce wibracje zniknęły.
  • Odpowiedz
@handstander: jak skacze na jednej czy dwóch zębatkach to możesz spróbować je wymienić. Na allegro można dostać pojedyncze zębatki do kaset Shimano za jakieś grosze. Ratowałem w ten sposób kasety co miały podobny przedbieg i nie chcialy już przyjąć nowego łańcucha.
  • Odpowiedz
  • 0
@LaFlecheWallonne: nie wiem czy to faktycznie skacze czy wibracje skądś indziej idą, nie wiem gdzie szukać problemu. Czuję to na trzech najmniejszych zębatkach (11 - 13 - 15T) z czego na 15T dopiero w momencie jak chce mocniej depnąć, jak jadę delikatnie na niższej kadencji to jest jeszcze okej.
Jeszcze dodam że tym rowerem jeżdżę po mieście więc nie używam tych dwóch ostatnich zębatek na co dzień
  • Odpowiedz