Wpis z mikrobloga

Poznałam dzisiaj nową laskę w kawiarni na uczelni - Zuzia, pierwszak z psychologii. Siadła przy moim stoliku bo nie było miejsca i od razu zaczęła gadać. I wecie co... czułam się jakbym słuchała siebie sprzed 100 lat lol

Ta dziewczyna to jest jakaś maszyna do plotek - przez godzinę opowiadała mi kto z kim na roku, że Kuba z jej grupy ma fajne oczy, że w weekend była na jakiejś imprezie w akademiku i że nie wie czy napisać do tego Kuby czy nie. I ja tak siedzę, piję kawę i myślę sobie "boże, czy ja też tak brzmiałam jak miałam 19 lat??"

Nie żebym się wywyższała ale serio, czuję się jakbym była od niej starsza o dekadę a nie o 2 lata. Ona się ekscytuje czy jakiś student z roku na nią patrzy, a ja właśnie wracam od Marka który ma 38 lat, własny biznes i z którym mogę pogadać o życiu, o planach, o wszystkim. To jest taka przepaść...

Próbowałam jej tłumaczyć że może warto poznać kogoś dojrzalszego ale ona tylko pokręciła głową i powiedziała "ale przecież starzy faceci to creepy". I ja tak siedzę myśląc - dziewczyno, gdybyś wiedziała jak fajnie jest być z kimś kto wie czego chce w życiu zamiast kombinować czy iść na filologię czy może jednak zmienić kierunek na trzecim roku...

Czasem zastanawiam się czy nie jestem jakaś dziwna. Mam 21 lat a czuję się jakbym miała 25. Może to przez to że mieszkam sama, płacę rachunki, pracuję... A może po prostu sugar dating mnie zmieniło? Olka mówi że to normalne, że jak raz spróbujesz dojrzałych facetów to ciężko wrócić do chłopaków z roku którzy wydają całą kasę na FIFA i p--o.

Zuzia jest fajna, nie mówię że nie, ale rozmowa z nią to jak powrót do liceum. Wolę już nasze wieczorne rozmowy z Markiem przy winie niż słuchanie kto komu lajkuje zdjęcia na insta. Czy to znaczy że starzeję się przedwcześnie czy po prostu dorastam szybciej? Hmm...

#psychologia #studia #relacje #warszawa #sugardating #zycie #studentka #doroslenie
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja właśnie wracam od Marka który ma 38 lat, własny biznes i z którym mogę pogadać o życiu, o planach, o wszystkim

@Sharazsugar: chwilę temu wpis, że nie możesz znaleźć faceta, może się zdecyduj w którą stronę te zarzutki prowadzisz, bo nie wiem czy wiesz, ale tu jest archiwum wpisów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@hpiotrekh: Niczego nie reklamuję; tam możesz mnie znaleźć i porozmawiać o innych rzeczach. Czy nie mogę udostępnić portalu społecznościowego, na którym czatuję? To nie reklama; znajdziesz mnie w tym portalu społecznościowym pod tą samą nazwą użytkownika co tutaj. Co z tobą nie tak, hejterze?
  • Odpowiedz
Patrzcie na typa co wymyśla historyjki, wrzuca na wykop i ma nadzieję na kliki :) oczywiście nie hejtuję - to ciekawe podejście marketingowe, ale zwyczajnie obawiam się że nieskuteczne. Ja w sumie sam mam pomysł na biznes. Będę pomagał ludziom usuwać swoje konta na Wykopie. Możesz być pierwszy jeśli chcesz.
  • Odpowiedz