Wpis z mikrobloga

#naprawiajzwykopem #remontujzwykopem #usterka
Mirki mam taką dziesięcioletnią suszarkę na balkonie. Schodzi z niej lakier i przykleja się na ubrania. Co z tym można zrobić? Okleić to czymś? Nie chciał bym nowej wieszać bo na bank nie znajdę w takim samym rozmiarze a nie chce robić dodatkowych dziur. Może kupić koszulki termokurczliwa?
wirus133 - #naprawiajzwykopem #remontujzwykopem #usterka
Mirki mam taką dziesięciolet...

źródło: IMG_4432

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wirus133: najtaniej? o------l taśmą samoprzylepną bezbarwną, ale nadal będzie wyglądało jak g---o, tylko w papierku ( ͡º ͜ʖ͡º) Najlepiej? znaleźć suszarkę o identycznych wymiarach. Otwory montażowe pewnie będą się różniły rozstawem, ale to jest najmniejszy problem, jeśli zależy ci na estetyce.
  • Odpowiedz
  • 0
@wirus133: nie znajdziesz w takim rozmiarze bo? Zmierz i poszukaj. Tu nie ma kwadratury koła. Raczej standardy wyrobione i kupisz taki rozmiar jak trzeba. Zawsze możesz użyć tych samych mocowań do sufitu jak nie chcesz ich demontować, chociaż pewnie rolki już też wyjechane po takim czasie.
  • Odpowiedz
@wirus133: To chyba drogo wyjdzie. Możesz kupić suszarkę w podobnych wymiarach i wymienić same pręty i sznurki. Ja tak zrobiłam w łazience, pręty są trochę dłuższe niż w starej suszarce (co najmniej 5 cm), ale to w niczym nie przeszkadza.
  • Odpowiedz
@wirus133: mam identyczną i okleiłem srebrną taśmą, trzyma się już któryś rok ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak kupisz nową, to po pewnym czasie ten plastik znowu się pokruszy pod wpływem temperatury. Ewentualnie osłonki termokurczliwe, choć na takiej długości pręta to będzie dużo p---------a się, opcja z taśmą o wiele szybsza.
  • Odpowiedz
@wirus133: Przerabiałem temat w łazience bo mi się sznurki pozrywały. Istnieje wysoka szansa, że znajdziesz taką samą. To nie jest najnowszy model BMW, że trzeba zmieniać coś co 2-3 lata aby tylko coś zmienić.
  • Odpowiedz
@mk321: właśnie tak, na okrętkę pod skosem po kawałku. Mi się nic nie klei, ubrania są czyste, łatwo się zsuwają jak mi się nie chce spuszczać tych linek na dół. Może kwestia sposobu owijania tej taśmy, na okrętkę nie powinno się nic odklejać bo każde kolejne "okrążenie" będzie przykrywało poprzednie.
  • Odpowiedz