Wpis z mikrobloga

Cześć Wykopakowicze!
W kalendarzu dopiero początek marzec, a my już pracujemy nad kolejną edycją zabawy. Nigdy dotąd nie zaczynaliśmy tak wcześnie, a to oznacza, że mamy ręce pełne roboty, a głowy pełne pomysłów!

Pierwszą zmianą, jaką już teraz możemy Wam ogłosić, są zmiany w wymaganiach do udziału w zabawie. Specyfika Wykopu zmienia się, zmieniają się Wasze zachowania na portalu, a my widzimy te zmiany i reagujemy.

W kolejnej edycji zabawy odchodzimy od wymogu 10 wpisów z tego roku. Do udziału w wykoPACE od teraz wystarczy, zależnie od wybranego wariantu zabawy, 25 lub 50 wpisów. Wpisy liczone będą od utworzenia konta do dnia rozpoczęcia rejestracji, przy czym, żeby ograniczyć spam poprzez nabicie limitu w jeden dzień, do wymagań będziemy zliczać maksymalnie 3 wpisy dziennie dla limitu 25 i 5 wpisów dziennie dla limitu 50.
Zmiany nie ominą też wymagań dotyczących opisów i zawartości paczek.

W przypadku opisów zmiany będą kosmetyczne – sformalizujemy wymagania, którymi kierowaliśmy się do tej pory podczas weryfikacji, a które dotychczas nie były nigdzie opublikowane, a także skorygujemy minimalną wymaganą długość opisów dla najbardziej angażującego wariantu zabawy.

Jeśli chodzi o zmiany w wymaganiach dotyczących paczek, przeanalizowaliśmy Wasze feedbacki z ostatnich lat i wypracowaliśmy rozwiązania, które mamy nadzieję, że nie tylko pozytywnie wpłyną na Wasze zadowolenie z otrzymanych paczek, ale też bez zbędnych komplikacji ułatwią ich przygotowywanie i weryfikację. Szczegółom przyjrzymy się bliżej w kolejnych wpisach, także obserwujcie tag #wykopaka, by nie nic nie przegapić.

Jak myślicie, jakie jeszcze zmiany dla Was szykujemy? Jakie zmiany chcielibyście zobaczyć?
wykoPAKA - Cześć Wykopakowicze!
W kalendarzu dopiero początek marzec, a my już pracuj...

źródło: 67335129b29191b9

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

odchodzimy od wymogu 10 wpisów z tego roku

@wykoPAKA: rozumiem choć nie popieram.

Myślę że znacznie wzrosnie ryzyko afer, skoro wystarczy teraz odgrzebać stare konto żeby wziąć udział.
  • Odpowiedz
@wykoPAKA: liczba chętnych się zmniejszyła? Co za problem opublikować 10 wpisów na jakiś temat?

Powinno się raczej skupić na wymogach związanych ze stażem konta i aktywnością na portalu, żeby skoncentrować aktywnych użytkownikow mających rzeczywisty wkład w społeczność (shitposting to też wkład), ale to moje prywatne zdanie, może ktoś się zgadza.

W zasadzie to dla mnie dotychczasowe zasady są spoko, ale mam do ekipy zaufanie więc myślę że będzie dobrze.
  • Odpowiedz
@reventon: @Ulic_Qel_Droma widzimy, że coraz więcej stałych uczestników ma problem z tym wymogiem i przez to byli zmuszeni brać udział w formule, która nie do końca oddawała poziom ich ambicji. O ile jeszcze kilka lat temu ten wymóg miał sens, bo pozwalał nam lepiej filtrować uczestników, tak od ~2 edycji widzimy, że specyfika wykopu się zmieniła: nowi, niezaufani użytkownicy więcej postują, a starzy, zaufani użytkownicy raczej lurkują.

Wierzymy, że
  • Odpowiedz
W końcu się załapie na wyższą edycje bo do tej pory człowiek sobie przypominał przed wykopaką zeby shitpostować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz