Wpis z mikrobloga

Wisłokostrada się chyba w google maps pojawiła bo pierwszy raz na powrocie z pracy nią jadę. Jaki cel miało puszczenie takiego ruchu na już ledwo wyrabiające skrzyżowanie nie mam pojęcia ale miło się stoi w nowym korku XD. Komunikacyjnie to miasto jest do zaorania już nie wspomnę że nowe rondo dwupasmowe jest zaprojektowane w klasycznym rzeszowskim stylu bez podziałów pasów co przy takim ruchu jest niebezpieczne.
#rzeszow
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sakaton: Rzeszów to jest jakiś p----------y pod kątem tych rond... ja nie wiem dlaczego tak ułomnie podchodzą do tych oznakowań na rondzie i nie robią nigdy turbinowych albo nawet nie zrobią zwyklych linii. Do tej turbiny na rondzie pobitno to też się zabierają jak pies do jeża od chyba 10 lat
  • Odpowiedz
Jest jedna turbinówka, z krakowskiej na droge do s19/a4 zachód, ale fakt, to chyba tyle co mi przychodzi na predko do głowy xD
  • Odpowiedz
@Luck_89: @tomek2855 bo nie robiło tego miasto tylko GDDKiA
jest jedno pod dworcem PKP ale i tak nie idealnie bo nie da się z podziemnego parkingu zawrócić na rondzie ;D
nikt w urzędzie miasta nie potrafi zaprojektować porządnego ronda turbinowego
  • Odpowiedz
@Sakaton: największą głupotą jest brak rozbudowy Ciepłowniczej do dwóch jezdni i tylko jeden pas do jazdy wprost na Rejtana, te dwie rzeczy generują największe korki na tej trasie.
  • Odpowiedz