Wpis z mikrobloga

Co zrobić jak pracowałem jedynie w #pracait a teraz jestem wypalony i bez motywacji? Mam odłożone 500k PLN, swoje mieszkanie i samochód (rodzice #lekarz30k ). Nie mam dziewczyny więc nie mam motywacji do zbierania więcej kasy. Mam stwardnienie rozsiane i kilka innych chorób więc myślałem nad spróbowankem w ZUS o #renta ale za krótko pracowałem na umowie (brakuje mi 2 lat). Myślę nad #emigracja żeby zrobić co nowego w życiu ale muszę mieć opiekę zdrowotną, a do zwykłej fizycznej pracy się nie nadaję a na EKUZ nie da się leczyć chorób przewlekłych. Do pracy w IT już nigdzie mnie nie wezmą, tym bardziej za granicą/full remote #pracbaza #depresja #gorzkiezale #zalesie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegrywam_przez_miasto: Nie mi oceniać, ale jeśli te stwardnienie masz zdiagnozowane to nie znaczy, ze zostalo ci kilka maksymalnie kilkanascie lat w miare dobrej sprawnosci?
Jesli nie jestes typem domatora i skoro masz kase + rodzice tez nie narzekaja moze pozwiedzaj troche swata?
  • Odpowiedz
@Lmaoxdd13: "Nie mi oceniać, ale jeśli te stwardnienie masz zdiagnozowane to nie znaczy, ze zostalo ci kilka maksymalnie kilkanascie lat w miare dobrej sprawnosci?" Nie mam pojęcia na razie chodzę normalnie tylko szybko się męczę w nogach i ogólnie, jakieś tam leczenie mam ale nie widzę żeby było lepiej wręcz przeciwnie miałem pogorszenie już na leku
  • Odpowiedz
@przegrywam_przez_miasto: Wykorzystaj jeszcze te pare lat dobrej sprawnosci, na kase raczej nie narzekasz, czy zmieni ci cos ze bedziesz miec 800k zamiast 500k? Wlasciwie to po prostu zrob sobie na kartce liste rzeczy ktore zawsze chciales zrobic a sie bales lub nie miales czasu, mysle ze teraz to wlasnie ten moment :). Zawsze mozesz wrocic potem do pracy - tak czy siak pewnie bedziesz mocno ograniczony potem w wyborze i
  • Odpowiedz
@przegrywam_przez_miasto: z idb rzeczywiście jest problem, anty cd20 w ogółem mogą to wywoływać, a taka tecfidera ogólnie źle działa na układ pokarmowy. Z tego co czytałem to Mavenclad też jest opcją, jeśli Zeposia przestanie dawać rady. Co zrobic, trzeba pchać jakoś do przodu, poki człowiek jeszcze daje radę.
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: @NitrousOxide nie wiem czy dostałbym rentę ale dostałem bez problemu orzeczenie o niepełnosprawności umiarkowane na 5 lat praktycznie za samą dokumentację z różnych szpitali i przychodni. Myślę żeby wyjechać gdzieś do Hiszpanii/Włochy/Maltę/Cypr, jakoś ogarnąć ubezpieczenie zdrowotne, pochodzić po lekarzach (problemy i tak wychodzą w badaniach), tam wyrobić sobie lokalne orzeczenie. Z orzeczeniem może dostałbym jakąś łatwa pracę albo wsparcie od ich 'MOPSu'. Chociaż poza Maltą pewnie zderzę się
  • Odpowiedz