Wpis z mikrobloga

• 8
@ipkis123, @ciabass tego się nie dowiemy. Na Trzaskowskiego w opór ludzi nie chciało głosować, bo był "Tęczowym Rafałkiem" poza tym zwyczajnie w------ł w kampanii. Za najlepszym ruchem (który nic nie dał i tak) stał Sikorski.
Znam prywatnie ludzi, którzy zagłosowali na Batyra bo Rafau im zwyczajnie nie pasował i już woleli kibla.
Jak dla mnie Radek od początku miał większe szanse, ale to ja i moja banieczka
  • Odpowiedz
@ipkis123: nie wiesz tego, ale jak już gdybamy to na pewno w drugiej turze Radek byłby dużo bardziej zjadliwy dla prawico-centrowego elektoratu (którego jak było widać po I turze jest więcej) niż Trzaskowski
  • Odpowiedz
@ipkis123: nawet jakby Sikorski wygrał to pomarańczowy pdf z ameryki powiedziałby że ma być żul pdf i by się policzyło w nocy odpowiednio żeby jednak był. Nawet się z tym nie kryją, ciekawe czym zagrozili.
  • Odpowiedz
@szychun: No i właśnie tu problem - Trzaskowski zbyt lewacki, a Sikorski byłby głównie "mężem Applebaum" i choć rzeczywiście mógłby być nieco bardziej strawny od prawaków to wygrałby argument o domknięciu systemu, i tak Sikorski podpisałby tą "ustawe o mowę nienawiści", której bała się prawica. Do tego propaganda w wyborach była bardzo mocna na niekorzyść Trzaskowskiego. "Jacek Murański" od Tuska pewnie przekonałby do głosowania na Nawrockiego
Jednak Sikorski w debacie
  • Odpowiedz
@ipkis123: i do tego jeszcze nie wiadomo po co (bo wiadomo że szans i tak nie miał) startował Hołownia. Co wg mnie zostało odebrane jako brak jedności w obozie władzy.
  • Odpowiedz
@ipkis123: @szychun @zjadlbym_kebaba po pierwsze Sikorski nawet nie wie że Żydzi dokonują ludobójstwa i zbrodni przeciwko ludzkości.
Po drugie, skoro Sikorski może zrealizować Safe przez fundusz wsparcia to po co czekają na weto?
Po trzecie, gdy Rafał po pierwszej turze poszedł menzten to też go zaorał bo zapomniał że musi zdobyć prawacki elektorat i np. nie chciał zadeklarować że nie wyśle polskich żołnierzy na Ukrainę.
Po czwarte, Sikorski
  • Odpowiedz
Nawrocki i tak by wygrał.

@ipkis123: jakby w każdej z 33 tys komisji byli zewnętrzni obserwatorzy to by nie wygrał. No ale byli tylko w 3 tys komisji, a w 30 tys prawaczki dosypywały głosy batyrowi, więc wygrał
  • Odpowiedz
@szychun: niech obchodza system to upiecze sie kilka pieczeni na jednym ogniu:
- bedzie hajs
- po zmianie wladzy przestajemy splacac i frajer ktory nam pozyczyl niezgodnie z prawem bedzie mial problem
- bedzie za co wsadzac koalicje obywatelska do wiezienia. Oczyscimy zycie publiczne z szumowin lamiacych konstytucje
  • Odpowiedz