Wpis z mikrobloga

• 33
@hansschrodinger: Jakby mi zbombardowali okolicę, dom, szkołę, szpital i zamordowaliby mi rodziców to jako dziecko też poprzysiągłbym zemstę... gdyby mi teraz jako dorosłemu zamordowali dzieci to nawet nie będę pisał co bym zrobił bo zostanę zbanowany za mowę nienawiści albo t3*#0ryzm.

około 168–180 zabitych osób po zbombardowaniu szkoły w Iranie, większość ofiar to uczennice szkoły podstawowej (dziewczynki w wieku ok. 7–12 lat). właśnie kolejnych 500 ojców, wujków, braci, dziadków krzyczy
  • Odpowiedz
@hansschrodinger: Skoro tak to odpowiedz mi na te pytania:

Reżim Irański grozi śmiercią USA i Izraelowi... reżim północnokoreański grozi śmiercią USA i całemu zachodowi... myślę że zamordyzm i uciemiężenie własnego narodu jest 10 razy gorsze w Korei Północnej - morderstwa, obozy zagłady, kilkupokoleniowa odpowiedzialność zbiorowa za "grzechy" rodziny, masowe tortury, eksperymenty na ludziach, testowanie broni biologicznej, chemicznej itd.

Dlaczego USA nie wyzwoliło jeszcze mieszkańców Korei Północnej?!
A. brak złóż ropy
  • Odpowiedz
Irański reżim od 40 lat:

"Śmierć Ameryce, Śmierć Izraelowi!"

@hansschrodinger: W 1953 r. Ameryka obaliła w Iranie rząd Mossadegha i zastąpiła go szachem Pahlawim. Przez to Iran został zepchnięty w biedę i dyktaturę.

Przekładając na nasze realia, wyobraź sobie, że USA obala rząd Solidarności w 1989 r. i przywraca do władzy Jaruzelskiego. Żyjesz w biedzie, ledwo co obaliłeś dyktaturę a jakiś kraj zza oceanu stwierdza, że przywróci dyktatora do władzy.
  • Odpowiedz