Wpis z mikrobloga

#wojna plus dla zgadzających się z tym, że dla Polski nie jest największym zagrożeniem Rosja a wewnętrzny system społeczno gospodarczy, w który górnik po paru latach pracy dostaje emeryturę wyższa niż pensja w pracy i odprawę, żeby mógł sobie auto fajne kupić bo mu się należy. Przykład z górnikiem to tylko jeden z wielu patologi chorego kraju
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@gorzki99: zgadza się. P------e że wystarczy skończyć medycynę by żyć, a każdy inny kierunek (mój to praca z ludźmi) jest związany z upokarzającym wynagrodzeniem
  • Odpowiedz
@sed-a: nie, największym zagrożeniem dla Polski są sami Polacy. system jako zbiór regulacji nie jest taki zły, bardziej z mentalnością jest tu problem. wielu tylko patrzy żeby się nachapać, nieważne że pieniądze państwowe albo są jakieś problemy. siąść przy korycie, wziąć ile się da i odejść kwitując „kraj się rozwija, a problemy są wszędzie”. i w uprzywilejowanych grupach zawodowych jest tego odbicie. do tego powszechne kolesiostwo, zrzucanie odpowiedzialności, ślepe posłuszeństwo
  • Odpowiedz
  • 0
@Krazyna: myślę sobie, że gdyby nie kwestia języka, to w Polsce młodych ludzi by nie było...i nie mam tu na myśli technicznej znajomości języka, tylko o język jako środowisko myślenia
  • Odpowiedz