Wpis z mikrobloga

TYDZIEŃ 2

09.03.2026 - druga dawka - 0,25 mg
BMI startowe: 29,22
Średnie BMI z poprzedniego tygodnia: 29,07 (ważę się codziennie o tej samej porze - średnia będzie najbardziej miarodajna)

To co ozempic robi z głodem i uczuciem sytości jest po prostu niesamowite, totalnie brak chęci na opychanie się podczas posiłków i ogólnie podjadanie w ciągu dnia, a słodycze mogą nie istnieć. Staram się jeść nawet trochę na siłę, w sensie częściej niż więcej (ale ogólnie zdrowo), bo mój organizm na ozempic jest w stanie funkcjonować wręcz na racjach głodowych, a to na dłuższą metę na pewno nie jest dobre. Nie zależy mi też na chudnięciu w ekspresowym tempie - nie jestem jakoś bardzo otyły, zależy mi, żeby ograniczyć efekt wiszącej skóry, itp.

W sobotę miałem okazję spożywać większą ilość mocnego alkoholu - podczas picia brak dyskomfortu, za to na drugi dzień kac gigantyczny, a trzeźwienie wydłużyło się do absurdalnej ilości godzin. Mam alkomat i trzeźwienie odbywało się co najmniej dwukrotnie wolniej niż normalnie, jak rozumiem na to ma wpływ spowolnione opróżnianie żołądka (być może coś jeszcze).
Ogólnie raczej będę unikał picia, ale akurat była dobra okazja.

Od tego tygodnia chcę dorzucić 1-2x w tygodniu ćwiczenia siłowe - ćwiczyłem w miare regularnie, miałem teraz chwilę przerwy ze względów zdrowotnych.

Ogólnie wszystko na plus, cieszę się, że wreszcie się zdecydowałem.

#ozempic #odchudzanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@foobarek: Ćwiczenia siłowe to podstawa aby nie stracić mięśni.

Ja zacząłem od dosyć szybkiego chudnięcia (używam skuteczniejszego leku niż Ozempic), ćwiczyłem siłowo aby nie stracić mięśni,.ale jak zobaczyłem jak ładnie mi urosły mięśnie po miesiącu trochę zmieniłem celeni teraz chudnę tylko 0,5 kg tygodniowo, ale za to buduję również mięśnie a przynajmniej optycznie tak to wygląda a siła też rośnie.

Powodzenia na twojej drodze i żadnyc skutków ubocznych.
  • Odpowiedz
@foobarek: Na początku chciałem tylko schudnąć ale te leki bardzo pozytywnie wpłynęły na moją psychikę i oddały kintrolę nad moją intensywnością, więc zacząłem czytać o dietach, ćwiczeniach, zdrowym stylu, życia testosteronie, itp. i dosyć szybko zmieniłem ceł na budowanie mięśni. Próbowałem dodać posty przerywane - nie udało się przy moim trybie życia, ale udało mi się wprowadzić regularne posty 24- 36 h. Z powodu zmiany celów dalej jestem na prawie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GeraltRedhammer: gratulacje, na pewno odczuwasz ogromną zmianę, lek ma być właśnie bodzcem do pozytywnych zmian, a nie magicznym środkiem na wszystko. Jedyne co to jestem sceptyczny do postów, nie ma chyba jednoznacznych dowodów na jakieś większe korzyści zdrowotne, chociaż np. post przerywany (ale w rozsądnych godzinach, nie że 4h okno na żywienie bo to szaleństwo) może faktycznie pomóc utrzymać rygor żywieniowy.
  • Odpowiedz
@foobarek:
Posty zacząłem aby zwiększyć deficyt :-) ale przy okazji zgłębiłem wiedzę i wyszło, że zwiększają wydzielanie hormonu wzrostu, stymulują mechanizm mTor i autofagię ( za odkrycie tych mechanizmów kilka lat temu przyznano nagrodę Nobla). Tak więc są dosyć silne dowody na wydłużanie przez nie długości życia i wspieranie procesu spalania tłuszczu.

Ale, to nie jest do końca wyjaśnione i dużo bardziej skomplikowane, bo po dłuższych badaniach przy pomocy AI
  • Odpowiedz
@foobarek:
A jeśli Cię interesuje wpływ hormonu wzrostu na długowieczność to tutaj znajdziesz efekty moich badań. Tzn. nie moich ja tylko napisałem prompta na dwie strony A4 z zagadnieniami jakie raport ma zawierać in wymuszającego aby opierał się w swoich wnioskach na badaniach na ludziach a przywołując inne badania podkreślał, że były zrobione na zwierzętach.

https://inthepink.xyz/5-2/topic/czy-hormon-wzrostu-zapobiega-starzeniu-sie/
  • Odpowiedz