Wpis z mikrobloga

FSD 14.2 dostępne w Polsce!

Tesla oficjalnie nadal czeka na regulacje, pozwalające wysłać FSD do osób, które je już zakupiły. Okazuje się jednak, że dysponując odpowiednim sprzętem (o ile wcześniej wykupiło się FSD w swoim aucie), da się już teraz owo FSD włączyć.

Sposób znalazł Michał Gapiński, twórca https://x.com/TeslaAndroid. Szczegółów udziela na DM, na X.

Ja na razie się wstrzymuje z zakupem takiej "dodatkowej usługi"... bo IMO, jest ryzyko, że Tesla mogłaby to wykryć.. i sklasifikować to jako hack i wyłączyć FSD na zawsze na danym koncie - a tego bardzo bym nie chciał. Ale stwierdziłem, że podam dalej, jak ktoś jest ciekawy, albo ma dosyć czekania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#tesla #sztucznainteligencja #hacking #hackingnews #technologia
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonimowy_programista: ogólnie jak oglądam filmiki to wersja EU sobie świetnie radzi, natomiast czy będę za to płacić 400 zł miesięcznie to chyba nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z drugiej strony w BMW za taką funkcję pewnie chcieliby z 25 tysięcy, więc 5 lat opłacania abonamentu FSD.
  • Odpowiedz
@saycool: w stanach posiadacze rozszerzonego autopilota (Enhanced Autopilot EAP), płacą 50%, czyli 50$, a to juz wg mnie jest do przyjęcia. Szczęśliwie mam tego wynalazka.
  • Odpowiedz
@Obruni: wiem, zastanawiałem się czy kupić FSD/EAP na stałe, ale to nie ma sensu. Junipera odebrałem niecałe pół roku temu, zazwyczaj samochodem śmigam 3-4 lata, więc finansowo się to nie spina... nie mówiąc o tym, że nie wiadomo kiedy realnie FSD zawita do Polski, może to być kwestia tygodni, a może lat.
  • Odpowiedz
@Obruni: @anonimowy_programista: Sam robiłem tu wpis o obniżce 50% lemonade, ale praktycznie nikt nie zwrócił uwagi że u nich masz steki za każdą milę w przeciwieństwie do standardowych ubezpieczeń, gdzie masz stałą opłatę bez względu na to ile jeździsz.

Dlatego im mniej jeździsz tym bardziej opłacalne jest lemonade. Przy pokonywania dużych tras będziesz u nich płacił więcej niż u konkurencji.
  • Odpowiedz
@saycool: @Obruni jeśli przepisy pozwolą na nienadzorowane samochody autonomiczne to sens subskrypcji FSD spadnie do 0. Bo tesla będzie mogła legalnie zrezygnować z montowania kolumny kierowniczej, pedałów, kierownicy co obniży koszt produkcji, a takim samochodem bez FSD nie pojedziesz bo nie masz jak. FSD to i tak jest inferencja na miejscu więc poza komputerem do trenowania modeli tesla nie ponosi potem praktycznie żadnych kosztów. IMO to jeśli prawo na
  • Odpowiedz