Wpis z mikrobloga

Bezczelność lekarzy nie ma granic.
Konowały nie tak dawno odebrały pracę kosmetologom, teraz bawią się w programistów zamiast leczyć ludzi... zabierają pracę programistom. Jest nadpodaż programistów, ludzie nie mogą znaleźć pracy, a tu konowalik zamiast leczyć ludzi bawi się w programistę.

A czy ja programista, mogę otworzyć sobie gabinet, leczyć ludzi, udzielać im porad zdrowotnych? Nie mogę, ale lekarz może bez uprawnień wykonywać moją pracę.

Bezczelna kasta lekarska.
Programiści powinni jak lekarze wywalczyć sobie PWZ - prawo do kodowania powinien mieć wyłącznie infomatyk po studiach technicznych. Zakaz dotykania się do kodu dla ludzi bez formalnych uprawnień, a już szczególnie dla lekarzy.

Powstały narzędzia AI, co wymyśliły konowały? Będziemy programistami, będziemy pisać apki medyczne. Aby zamiast wizyt 5 minutowych każdy lekarz miał swoją apkę gdzie może masowo obsługiwać pacjentów bez przebywania w gabinecie, bez powtarzania tych samych diagnoz, bez kontaktu z pacjentem. Jak zdalnie zarabić 1kk/msc. Zobaczycie że niedługo konowały przepchną ustawę że tylko lekarz z PWZ może pisać aplikację medyczne. Wykoszą programistów tak samo jak wykosili kosmetologów i techników dentystycznych.

Widzicie taka jest różnica między kastą lekarską a plebsem. Kosmetyczkom poodbierali uprawnienia do robienia botoksu, technikom dentystycznym ograniczyli możliwość leczenia zębów, ale wielmożny lekarz do cudziej branży wpirerqalqć się może bez żadnych uprawnień.

Szczyt bezczelność, limitować prawo do leczenia ludzi, ograniczać miejsca na medycyne i specjalizację, zakazują pielęgniarkom wystawiania recept, kosmetyczkom odebrali prawo do ostrzykiwania botoksem a terz bezczelne konowołay pchają się do IT, zabierać pracę programistom. Jeszcze tu ich brakowało.

Niech zostawią programowanie ludziom po kierunkowych studiach.
Oni naprawdę uważają się za bogów.
Może niedługo wprowadzą zakaz tworzenia aplikacji medycznych programistom, tylko lekarz konował po studiach lekarskich będzie mógł pisać oprogramowanie medyczne.

#lekarze #medycyna #programowanie #studia #praca #lekarz100k #it #pracait #pracbaza #programista15k #konowalposting
p0melo - Bezczelność lekarzy nie ma granic. 
Konowały nie tak dawno odebrały pracę ko...

źródło: Screen_2

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A czy ja programista, mogę otworzyć sobie gabinet, leczyć ludzi, udzielać im porad zdrowotnych? Nie mogę, ale lekarz może bez uprawnień wykonywać moją pracę.

@p0melo: powiem więcej, nawet apteki nie możesz otworzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@p0melo: widzisz, kuce reagowały/reagują na zwiazki zawodowe i regulacje autystyczną mordą memcena i rzucaja korwinizmami. Lekarze budowali lobby w kazdym kraju Europejskim od setek lat, to sa czesto dzieci z rodzin ktore maja kapitał (rowniez intelektualny) budowany od pokolen.
  • Odpowiedz
@p0melo

Od kiedy to lekarzom zależy, żeby pacjent po wizycie miał wszystko ładnie podsumowane wraz ze wszystkimi zaleceniami i nie musiał rozszyfrowywać nazw leków, które zostały mu przypisane? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ktoś by mógł jeszcze pomyśleć, że chcą wyleczyć, a nie tylko leczyć.
  • Odpowiedz
@p0melo: jest tu odrobinę prawdy - gość napisał appkę przerzucającą wrażliwe dane medyczne użytkowników bez doświadczenia i umiejętności umożliwiających zrobienie tego bezpiecznie. Zmiany w prawie potrzebne na już, oferowanie takich aplikacji/produktów napisanych na kolanie nie powinno być legalne bo są zbyt dużym ryzykiem. Zanim ktoś z tego korzysta to powinno przejść odbiór techniczny tak jak budynki przechodzą odbiory.

Czyli udostępnienie wprowadzania i zapisywania informacji w produktach online powinno być nielegalne
  • Odpowiedz
@sheaf:

@p0melo: widzisz, kuce reagowały/reagują na zwiazki zawodowe i regulacje autystyczną mordą memcena i rzucaja korwinizmami. Lekarze budowali lobby w kazdym kraju Europejskim od setek lat, to sa czesto dzieci z rodzin ktore maja kapitał (rowniez intelektualny) budowany od pokolen.

bo związki zawodowe na poziomie pojedynczego korpo kołchozu nie rozwiązywały żadnych problemów z którymi mierzy się IT i nawet teraz za wiele problemów nie rozwiązały, a mogłyby stworzyć
  • Odpowiedz