Wpis z mikrobloga

Na drogim paliwie najbardziej zyska PiS. Beda pisac na okraglo, ze drozyzna na stacjach to wina Tuska. W #tvrepublika oczywiście na okrągło beda wpajać ciemnemu ludowi, ze to Tusk podniósł ceny na stacjach, bo nienawidzi Polaków, bo polskość to nienormalnosc, bo dziadek Tuska byl w Wehrmachcie, fur dojczland ( ͡° ͜ʖ ͡°). Oczywiście ani slowem nie wspomną, ze te ceny to wina pomaranczowego orangutana któremu tak chętnie rimming robią. #polityka #gielda #bekazpisu #wojna #paliwo
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bonzolog11: bo jak za PiSu wyebalo inflację w kosmos i ceny paliw tak samo przez covid, a potem wojnę na Ukrainie to PO nie tłukło ciągle, że wysokie ceny i drożyzna to wina PiSu ( ͡º ͜ʖ͡º)

Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę, a wszystko i tak jest teatrem dla gojów.
  • Odpowiedz
@Mathas w kraju do którego mam najbliżej inflacja była o połowę niższa. Nie wiem czemu mam się porównywać z 3 razy mniejszymi Czechami, najbiedniejszym krajem ue czy Litwa która ma gospodarkę wielkości mazowieckiego.
  • Odpowiedz
@nie_umiem_inwestowac

Nie zrozumiałeś. Napisałeś:

bo jak za PiSu wyebalo inflację w kosmos i ceny paliw tak samo przez covid

Nie, inflację w------o przez covid i multum złych decyzji PiSu. A hasła o orlenie nie mają nic do tego i nie popieram, bo po pierwsze tak jak mówisz nie była to prawda, bo paliwa w------o przez kumulację wojsk ruskich pod Ukrainą, a po drugie nie popieram populizmu.
  • Odpowiedz
@dqdq1: Może dlatego, że to państwa naszego regionu? To nas i ich najbardziej uderzyła wojna, nie innych. Stąd ta inflacja, ale oczywiście możesz sobie dalej wierzyć, że Glapiński wywołał inflację w całym regionie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 18
@nie_umiem_inwestowac: ale napisz kto jeszcze d-----ł do pieca tej inflacji. Kto nawprowadzał dopłat, kto wprowadził dopłaty do kredytów i wakacje kredytowe? Inflacja to jedno, ale d-----------e żeby była jeszcze wyższa to sprawka PiS i tyle.
  • Odpowiedz
@Bonzolog11: @Skowyrny_Johnny ale Donald i jego ekipa przez ostatnie 2 lata robi absolutnie wszystko by p-------ć wybory xD

oczywiście, że powinien robić cyrk ala PiS przy paliwie i chociaż na chwilę się o---------ć od społeczeństwa i zrezygnować z opodatkowania, no ale po co g20 i bezrobocia w warszawie nie widać =]

oni dosłownie oddadzą władzę dlatego, że społeczeństwo w------i butelkami zwrotnymi a to tylko
  • Odpowiedz
@Pokaczu: @duzy_krotki nie no, jasne, glapa tam swoje paluszki w tym maczał, ale po pierwsze glapa nadal zarządza NBP, po drugie patrząc z perspektywy czasu na nas i wszystkie kraje regionu, w tym Czechy które szybciej zaczęły stopy podwyższać, to jego opóźnione podwyższanie stop nie wpłynęło jakoś znacząco na inflację.

Innymi slowy: patrząc z perspektywy czasu, glapa zdusil inflację równie dobrze jak inne kraje. Może nawet lepiej, niż niektóre
  • Odpowiedz
@Mathas to nie są państwa mojego regionu bo znacznie bliżej mam do Niemiec. PiS musiał się porównywać do najgorszych. Ruchy takie jak zamiana VAT na marże Orlenu rzeczywiście pompowały inflację.
  • Odpowiedz
Opłat i akcyzy n------e tyle, że mógłby coś zadziałać i obniżyć na miesiąc lub dwa ale ma w dupie

@Skowyrny_Johnny: Jaki to ma sens jak ceny rosną bo dostępność spada? Zamiast w paliwie, zapłacisz w innych podatkach. Też niekoniecznie się wszyscy muszą klepać na kierowców bo i niby dlaczego by mieli?

Iście pisowska szkoła ekonomii, za drogo w wyniku działań pomarańczowej małpy? Wprowadzić dopłaty XD Pewnie jeszcze jak z prądem,
  • Odpowiedz
@Skowyrny_Johnny: obajtek tak wymyślił i instrybutory się popsuły, przy okazji ukradł 2mld wysyłając c--j wie gdzie, najlepiej by było jakbyś nie miał praw ani wyborczych, najlepiej to wcale
  • Odpowiedz