Wpis z mikrobloga

Panowie taka rozkminka mnie naszła w niedzielę jak mamy piłę motorową co nie to wiadomo że jak byś dołożył palca to by ci ucięło bo ostrza tam są na wierzchu i zaraz ci szarpnie jak trota i jeb.
Ale tak się zastanawiam czy przy szlifierce kątowej gdzie nie ma ostrzy na wierzchu a powierzchnia tarczy tnącej jest płaska i tępa czy w momencie dołożenia do niej palca to by się tylko ślizgała po nim czy też zrobiła jednak ranę?
Jak myślicie? Sprawdził bym ale się cykam narazie

#bhp #budownictwo #remontujzwykopem #narzedzia
#warsztat #pytaniedoeksperta #medycyna
NiezlyJestes - Panowie taka rozkminka mnie naszła w niedzielę jak mamy piłę motorową ...

źródło: 1000015448

Pobierz

Zrobiła by ranę przy lekkim dołożeniu palca?

• Tak 89.0% (65)
  • Nie 11.0% (8)

Oddanych głosów: 73

• 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Gdzie tu porównać parówkę do palca panowie

Parówa jest miękka

@NiezlyJestes: moje palce są z zewnątrz miękkie, a twarde tylko w środku (dlatego wskazałam patyk do szaszłyka jako imitację kości). No i od czasów Macierewicza wszyscy wiedzą, że eksperymenty z parówkami są najlepsze.
  • Odpowiedz
@NiezlyJestes: Tak. Ale spokojnie, nie bę▲dzie ona tak mocno krwawiła, bo tarcza od razu przypali ranę.
I tak żeby być dokładniejszym, to te tarcze to są pokryte przyklejonym ziarnem ściernym. One nie są gładkie, tylko szorstkie.
  • Odpowiedz
@NiezlyJestes: bardzo nieprzyjemne przecięcie po flexie. Parę razy się dziabnąłem, na szczęście bez ubytku części ciała, ale nie polecam. Mam znajomka co poleciał głębiej i uwalił palucha
  • Odpowiedz
@NiezlyJestes: ciachałem jakiś profil i mi zjechało odbiło. Kiedyś za młodego miałem taką akcję, że wkręciło mi koszulę i rozerwało ją na szmaty, ale wtedy mnie nawet nie drasnęło. Mimo wszystko akcja z koszulą mi najbardziej utkwiła :)
  • Odpowiedz