@jedzbudynie: a to jakoś zaskakująco dużo? 2 dychy to kosztuje często sama kanapka, oczywiście mówię o knajpie, a nie jakiejś piekarni gdzie dają Ci kanapkę do łapy i co najwyżej masz jakiś stolik w kącie do zjedzenia na stojąco 3 dychy jajecznica/szakszuka/itp to też standardzik do tego kawa i wychodzi te 4 dychy
oczywiście znajdziesz i jajecznicę za połowę tego z kromką zwykłego wczorajszego chleba ale raczej mówimy o lokalach
@jedzbudynie: i co mam lecieć do włoch na śniadanie? xd już mi wykopki kazały na pizze latać
to są jakieś recenzje fancy knajp, znajdziesz taniej na pewno bez całej otoczki i matchy z kolagenem w karcie ale 4 dychy zupełnie nie szokuje, zobacz ile śniadanie np. w takim maku, np. zestaw z kajzerką, niewiele mniej
@jedzbudynie: i kupuje xd no właśnie, nie ma przymusu korzystania, niech każdy robi co chce i wydaje kasę jak chce jak jest za drogo/niesmacznie to rynek zweryfikuje
nie znam tych knajp, tylko poprzeskakiwałem cały odcinek pomyślałem, że fancy bo pisać do takiej marki jak Książulo z ofertą reklamy to trzeba mieć budżet na nią
@jedzbudynie: No odlot, dlatego większość ludzi nie stołuje się na mieście codziennie tylko na spotkania ze znajomymi. Ogólnie 40 zł za śniadanie to sporo, ale łatwo da się znaleźć miejsca i to popularne w centrum gdzie śniadania są między 20-30 złotych. Soki za to i kawy, herbaty, lemoniady i wszelkie napoje są wszędzie jednak faktycznie nienormalnie drogie, ale w zasadzie tak jest już w całej Polsce a nie tylko Warszawie.
Soki za to i kawy, herbaty, lemoniady i wszelkie napoje są wszędzie jednak faktycznie nienormalnie drogie, ale w zasadzie tak jest już w całej Polsce a nie tylko Warszawie.
@Kagernak: W polskiej gastronomii wszelkie napoje robią lwią część utargu.
@jedzbudynie: jeszcze żeby się tym szło najeść, ale te śniadania to porcje dla przedszkolaków. Nie wiem jak ktoś może się dać tak dymac i świadomie wydawać 40 zł za omleta czy tam jajecznicę z 2/3 jajek z dodatkami. Mój wzrost to 176 cm, waga 75kg czyli wszystko w normie, a na śniadanie zjadam jajecznicę z 5 jajek z boczkiem i do tego 3 kromki chleba razowego z masłem, serem i
#ksiazulo #gastrowarszawa
3 dychy jajecznica/szakszuka/itp to też standardzik
do tego kawa i wychodzi te 4 dychy
oczywiście znajdziesz i jajecznicę za połowę tego z kromką zwykłego wczorajszego chleba ale raczej mówimy o lokalach
5 euro za kanapke z "włoch", gdzie ta sama kanapka we włoszech kosztuje 3euro i jest - po odcinku - jakościowo lepsza.
a jelenie kupujo
to są jakieś recenzje fancy knajp, znajdziesz taniej na pewno bez całej otoczki i matchy z kolagenem w karcie
ale 4 dychy zupełnie nie szokuje, zobacz ile śniadanie np. w takim maku, np. zestaw z kajzerką, niewiele mniej
I to nie są "fancy" knajpy tylko knajpy w PRLowskim bloku na osiedlu z lat 80.
jak jest za drogo/niesmacznie to rynek zweryfikuje
nie znam tych knajp, tylko poprzeskakiwałem cały odcinek
pomyślałem, że fancy bo pisać do takiej marki jak Książulo z ofertą reklamy to trzeba mieć budżet na nią
Ja jednak zostane przy mleczniakach i lokalach które funkcjonują od lat 90.
Gastro strasznie odleciało od pandemii
@jedzbudynie: gdzie jest tak tanio, a dobrze?
@sberatel: gdzie podają śniadania? u mnie w okolicy tylko kawa, sok lub gotowa kanapka w Lubaszce
@Kagernak: W polskiej gastronomii wszelkie napoje robią lwią część utargu.
Komentarz usunięty przez moderatora