Aktywne Wpisy

XeNinja +430
źródło: 1775486839877
Pobierz
lubie-sernik +48
Jaki kraj w Azji wybrali byście do życia? I dlaczego?
Ja zaczynam życie od nowa i na razie 2.06 lecę do Bangkoku na min. miesiąc. Później może Filipiny albo jakiś inny kraj.
Wszystko będę publikował pod tagiem #sernikpodrozuje więc już zachęcam do obserwacji.
#emigracja #azja #podroze
Ja zaczynam życie od nowa i na razie 2.06 lecę do Bangkoku na min. miesiąc. Później może Filipiny albo jakiś inny kraj.
Wszystko będę publikował pod tagiem #sernikpodrozuje więc już zachęcam do obserwacji.
#emigracja #azja #podroze

#p0lka #logikarozowychpaskow
źródło: 1000005321
PobierzKiedyś rodziły dzieci i zajmowały się domem.
Dziś nie ma absolutnie żadnych argumentów, aby wiek przejścia na emeryturę miały niższy.
@Zjadacz_Mysli: Moja matka cale zycie pracowala. Miala 2 dzieci (mnie i siorke) Zero 800+ i innych dodatkow. A co lepsze... Kiedys nie bylo tak ze idziesz do jednego sklepu i robisz wszystkie zakupy jakie Ci sa potrzebne. Trza sie bylo nachodzic = tracic czas. Ale to nic. Matka mojego szwagra wychowala 4 dzieci. W tych samych czasach - bez plusow, bonusow i innego
Mój znajomy przeszedł na emeryturę w wieku 45 lat, chociaż chciał dalej służyć. Był strażnikiem granicznym i latał helikopterem patrolując granicę.
Chciał zostać, ale by go przenieśli do oddziału naziemnego i by później dostał emeryturę mniejszą o 2 000 zł
Kobiety nie zyja dluzej bo po prostu mniej sie w robocie "mecza" :D Wcale przepisy tego nie reguluja :D Doczytaj mirku zanim znow mnie rozbawisz :D
@not_me: OK. A ile widzisz kobiet na kopalni, w wojsku, policji itp? Czyli w kazdej "uprzywilejowanej" grupie. Ktos zabrania kobietom tam pracowac? Wiec dlaczego nie pracuja? Zapraszam po wczesniejsza emeryture - wynikajaca z warunkow pracy a nie bycia kobieta.
Może i na magazynie są różnice bo kobiety mniej dźwigają ale jakie ty widzisz różnicę w pracy np biurowej, wszyscy robią takie same godziny i mają podobny zakres obowiązków
Ale to czy się wali 20 browarów tygodniowo, pół litra z kolegami
@Myslovitz: Sluze.
@In_thrust_we_trust: Tabela przewidywanego dluzszego trwania zycia. Mowi to cos Panu Panie ferdku?
Normalnie to emerytura jest liczona tak:
tyle ile uzbierales podziemimy przez to ile jescze pozyjesz (uproszczenie bo
Nie do końca. Główny czynnik to bardziej wyniszczjaaca praca (fizyczna) w przypadku facetów