Wpis z mikrobloga

@Zjadacz_Mysli: Ale zapomniales przypomniec o jednym. Jak przechodza na emeryture to ta emerytura jest liczone DOKLADNIE TAK SAMO dla kobiet jak i mezczyzn. Mimo ze kobiety zyja dluzej wiec powinny miec inaczej liczona :D To jest ta pozytywna dyskryminacja :D
  • Odpowiedz
Kiedyś rodziły dzieci i zajmowały się domem.

@Zjadacz_Mysli: Moja matka cale zycie pracowala. Miala 2 dzieci (mnie i siorke) Zero 800+ i innych dodatkow. A co lepsze... Kiedys nie bylo tak ze idziesz do jednego sklepu i robisz wszystkie zakupy jakie Ci sa potrzebne. Trza sie bylo nachodzic = tracic czas. Ale to nic. Matka mojego szwagra wychowala 4 dzieci. W tych samych czasach - bez plusow, bonusow i innego
  • Odpowiedz
@gorzki99: czasami jest to nakaz.

Mój znajomy przeszedł na emeryturę w wieku 45 lat, chociaż chciał dalej służyć. Był strażnikiem granicznym i latał helikopterem patrolując granicę.

Chciał zostać, ale by go przenieśli do oddziału naziemnego i by później dostał emeryturę mniejszą o 2 000 zł
  • Odpowiedz
@gorzki99: tylko tak patrząc na to obiektywie to kobiety żyją dłużej nie z powodu różnic biologicznych tylko najzwyczajniej bardziej o siebie dbają zdrowotnie i rzadziej sięgają po u----i. Sporo więcej facetów pije alko, pali p-------y, nie bada się i niezdrowo odżywia
  • Odpowiedz
@Myslovitz: Zrobiles mi dzien :D Dawno sie tak nie usmialem :D

Kobiety nie zyja dluzej bo po prostu mniej sie w robocie "mecza" :D Wcale przepisy tego nie reguluja :D Doczytaj mirku zanim znow mnie rozbawisz :D
  • Odpowiedz
Moja matka cale zycie pracowala. Miala 2 dzieci (mnie i siorke) Zero 800+ i innych dodatkow. A co lepsze... Kiedys nie bylo tak ze idziesz do jednego sklepu i robisz wszystkie zakupy jakie Ci sa potrzebne. Trza sie bylo nachodzic = tracic czas. Ale to nic. Matka mojego szwagra wychowala 4 dzieci. W tych samych czasach - bez plusow, bonusow i innego badziewia. I tez nie kupujac wszystkiego w jednym sklepie. Dalo
  • Odpowiedz
1) Jest wiele grup uprzywilejowanych, a w ich skład wchodzą głównie faceci

@not_me: OK. A ile widzisz kobiet na kopalni, w wojsku, policji itp? Czyli w kazdej "uprzywilejowanej" grupie. Ktos zabrania kobietom tam pracowac? Wiec dlaczego nie pracuja? Zapraszam po wczesniejsza emeryture - wynikajaca z warunkow pracy a nie bycia kobieta.

2) Prognozy dla dzisiejszych 30-40 latków są słabe i raczej nie będzie emerytury lub będzie mega głodowa, więc i tak
  • Odpowiedz
@gorzki99: przecież nie każdy fizycznie pracuje. Wytłumacz mi swój sposób myślenia, bo nie rozumiem jak długość pracy ma niby wpływać na długość życia. Wiele kobiet nadal pracuje na emeryturze.

Może i na magazynie są różnice bo kobiety mniej dźwigają ale jakie ty widzisz różnicę w pracy np biurowej, wszyscy robią takie same godziny i mają podobny zakres obowiązków

Ale to czy się wali 20 browarów tygodniowo, pół litra z kolegami
  • Odpowiedz
Wytłumacz mi swój sposób myślenia, bo nie rozumiem jak długość pracy ma niby wpływać na długość życia.

@Myslovitz: Sluze.

ale jakie ty widzisz różnicę w pracy np biurowej, wszyscy robią takie same godziny i mają podobny zakres
  • Odpowiedz
ale w jakim sensie tak samo liczona?

@In_thrust_we_trust: Tabela przewidywanego dluzszego trwania zycia. Mowi to cos Panu Panie ferdku?

Normalnie to emerytura jest liczona tak:
tyle ile uzbierales podziemimy przez to ile jescze pozyjesz (uproszczenie bo
  • Odpowiedz
@Myslovitz:

tylko tak patrząc na to obiektywie to kobiety żyją dłużej nie z powodu różnic biologicznych tylko najzwyczajniej bardziej o siebie dbają zdrowotnie i rzadziej sięgają po u----i.

Nie do końca. Główny czynnik to bardziej wyniszczjaaca praca (fizyczna) w przypadku facetów
  • Odpowiedz