Aktywne Wpisy

CzekoDonut +219
Mam nadzieje, że o tej godzinie jest mało osób (OBY!...), bo w formie wyjścia ze strefy komfortu i wyjścia do ludzi publicznie oferuje 500 zł przelane BLIKiem a losowanie dnia 10 maja (ʘ‿ʘ)
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
źródło: 5993c2a458fd48d10808504886f227ca
Pobierz
Arbuzlele +31
źródło: 1000003751
Pobierz

Taka o to dziura w kominie na strychu, chyba nośny to jest komin
Ps nie pali sie w nim od 10 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#remontujzwykopem #budownictwo #budowadomu #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #remont #diy #majsterkowanie #budowlanka #dom #naprawiajzwykopem
źródło: Screenshot_20260308_114839_Gallery
Pobierz@janusz90: raczej nie opiera się belek na kominie a przynajmniej nie powinno tyle że jest inny problem, kupa gruzu do zniesienia po rozbiórce no i dziura w dachu do załatania, czasem zwłaszcza jak nie cieknie to lepiej zostawić do czasu remontu dachu
źródło: Screenshot_20260308_114854_Gallery
Pobierzteraz rozebrać komin i załatać dziure podeprzeć jakimiś belkami
pytanie czy zmieszcze się z rozebraniem i załataniem do 10k ( ͡º ͜ʖ͡º)
a za 3/4 lata położyć nowy dach
@janusz90: w sensie, że coś się na nim opiera? Niemożliwe, nigdy się tak nie budowało, a jeśli faktycznie tak jest, to jest to ogromna fuszerka.
Komin i to co pokazujesz wyglądają na znacznie starsze, niż 30 lat, obstawiałbym ze dwa razy tyle minimum. Komin jest wg mnie do rozbiórki, ale nie pytaj o to na wykopie, tylko zaproś do domu fachowca, co się na tym