Wpis z mikrobloga

• 1
@henry_: patologia po całości niech jeszcze osiedle przy samych torach kolejowych będzie fajnie xd już widzę płacz i narzekanie fajno Polaków uwięzionych na 30 lat kredytu, że pociągi są za głośne, że się tramwaj tłucze.
  • Odpowiedz
@henry_: właściciel patrzy w jaki sposób zmaksymalizować swój zysk. Na mieszkaniach będzie ładny zarobek, zakład się przeniesie gdzieś do powiatowej pipidówy, gdzie pracownicy będą sporo tańsi od tych w Krakowie ( ͡° ͜ʖ ͡°) tam wszystko musiało zostać dokładnie przemyślane ;)
  • Odpowiedz
@henry_: ciekawe gdzie ludzie beda pracowac co tam beda mieszkac. Na razie to z Krakowa ucieklo 10 tys. Stanowisk pracy korporacyjnych, a to znaczy, ze 10 tys. Ludzi musialo sie wyniesc, albo zmienic branze.
Sam widze, po znajomych, ze szukaja miesiacami roboty.
A dewki dalej leja beton i wolaja gdzieniegdzie po 20-30k za metr.
W tej lokalizacji pewnie z 15k.
Nikt tego nie kupi.
  • Odpowiedz
@henry_: ale tam będzie chaos komunikacyjny i w dodatku kurnik na kurniku. Masakra. Betonoza coraz większa w Krakowie a kolejne firmy zwalniają.. Kto to będzie kupowal za tyle kasy?
  • Odpowiedz
@mac_mod: nie myslalem, ze tam az taki problem z samolotami bedzie, ale jak bylem na gorce narodowej to bylem w szoku jak tam nisko samoloty podchodza i jaki to jest huk.
Patrzylem tez na kilka inwestycji na Stawowej i okolicach, ale wlasnie te samoloty plus odklejone ceny zadecydowaly, ze nic nie bralem. Takie cos mozna zniesc po 9-10 za metr, a nie za 15k.
  • Odpowiedz
@Arivederczi: nie no górka to jeszcze dośc wysoko są, ale kiedyś regularnie co weekend robiłem zakupy w galerii bronowice to tam w uj głośno już jest więc na MwM musi być podobnie. ale co zrobisz jak ludziom to pasuje, widziałem pełne zadowolenia komentarze lokatorów tego osiedla na bujesie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@HexenHeretic: nad galeria Bronowice leci dokladnie pas do ladowania i leci w kierunku wlasnie mwm.
No jak ludzie glupi to kupuja jak p------i, zamiast targowac sie o cene. Mnie tam niezmiernie dziwilo, ze ludzie sie godza tyle placic. Mi lokalizacja pasowala bo potrzebuje wylot na Katowice. Ale poza tym to widzialem same minusy.
Kolor scian zmienisz, halasu ladujacych samolotow nie zmienisz. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz