Wpis z mikrobloga

Forza Horizon 1 i 2 są do ogrania na PC w wersji Xbox 360.

Wystarczy emulator Xenia Canary i pecet średniej klasy. U mnie na RTX 3070 śmiga stabilnie z lockiem na 90fps wykorzystując jakieś 60% mocy GPU. Jak widać na screenie rozdzielczość taka jak na Xbox 360 czyli jakieś 720p. Jeśli ktoś ma mocniejszy sprzęt może w configu podbić renderowanie o 2x lub 3x a wtedy gra będzie bardziej ostra. Emulacja działa bezproblemowo z gamepadem Xbox One obsługując wibracje.
Polskie wersje dwóch pierwszych odsłon w formie ISO do pobrania na Chomikuj jakby kto szukał.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

#forzahorizon5 #forzahorizon4 #forzahorizon #gry #emulacja #xbox360 #xbox #konsole #pcmasterrace
Larsberg - Forza Horizon 1 i 2 są do ogrania na PC w wersji Xbox 360.

Wystarczy emul...

źródło: Forza Horizon 1

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Beeercik: Nie do końca. W tej grze nawet na Xbox Series X fps jest zlockowany na 30. Jak widzisz w emulatorze go potroiłem na 90 przez co gra jest płynniutka. Nie doświadczysz takiej płynności na konsoli.
  • Odpowiedz
  • 0
@Beeercik: Dzięki emulacji dwóch pierwszych odsłon możemy mieć wszyskie gry z serii Forza Horizon na PC. Wystarczy tylko nieco ponad 300GB miejsca na dysku a zaraz dojedzie jeszcze 6 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Larsberg - @Beeercik: Dzięki emulacji dwóch pierwszych odsłon możemy mieć wszyskie gr...

źródło: FH

Pobierz
  • Odpowiedz
@Larsberg: U mnie z Forzą Horizon jest tak:
1 - nie grałem
2 - chwilę popykałem na jakiś targach, nuda okrutna
3 - właśnie ogrywam na PC, zajebista jest
4 - ogrywałem, świetna
5 - meh, to taka upośledzona 4, w której wycięto najlepsze rzeczy (pory roku, ciekawa miejscówa,
  • Odpowiedz
Dzięki emulacji dwóch pierwszych odsłon możemy mieć wszyskie gry z serii Forza Horizon na PC.

@Larsberg : Bardzo dobrze, mam wszystkie części na Xboxie ale 1, 2 i 3 niestety są w 30fps
  • Odpowiedz