Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad sprzedażą karty graficznej, ale czy to w ogóle ma sens? Nie gram w gry już kompletnie, jedynym wyzwaniem dla ewentualnej karty graficznej byłaby obsługa dwóch monitorów 2K i wyświetlanych na nich treści, nic więcej. Chodzi też o niskie zużycie energii.

Karta to MSI Radeon RX 6800 GAMING X TRIO 16G, ma 3 lata. Ile za nią mógłbym dostać? Chciałbym za siano ze sprzedaży kupić nową grafikę.

Zestaw uzupełnia Ryzen 5 5500, Tomahawk B550.

#komputery #pcmasterrace
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lew_grizzly: tej karty się nie opłaca sprzedawać, po uV bierze mniej niż 150W a wszystko co możesz dostać do 2k może tej karcie styki czyścić a prądu będzie żarło tyle samo.
Sam z ciekawości wziąłem 5060ti 16gb żeby se potestować: 6800 pod każdym względem lepiej wypadła a do poważnego RT obydwie są za słabe.
  • Odpowiedz
  • 0
@Suseuropejski no a jak zrobić undervloting tej karty?

Dla mnie ta karta jest wyjątkowo irytująca głównie pewnie przez sterowniki. Przy dwóch ekranach często odtwarzane video potrafi klatkować, w zasadzie tryb pasywny nie działa, bo co chwilę przy korzystaniu z przeglądarki Edge włączają się wentylatory. W mojej obudowie nie da się zastosować lepszego chłodzenia od tego, które stworzyłem teraz. Po prostu nie powinno to mieć miejsca.
  • Odpowiedz