Wpis z mikrobloga

#iptv Witam. Mam pytanie co do dzisiejszej obserwacji kanalu canal+ ekstra 2. Wiec od kilku godzin sprawdzam serwisy do jakich mam dostep i na wszystkich jest ten sam problem - mecz FUL-WHU jest 0:0 50 minuta i 52 sekundy, mecz leci i po kilku sekundach wraca ponownie tego momentu. Wiec ta sama sytuacja jest z uzyciem VPN jak i bez oraz na playerach na adroidzie i windowsie. To moje poczatki z iptv ale jak wytlumaczc ze na Tanku Sharku i 365 jest ten sam problem. Na Strong brak kanalu. W czym jest problem, dlaczego serwisy premium maila ten sam problem z tym kanalem?
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@martinn_Zapewne nastąpiła zmiana klucza drm i zanim skrypt odpytał serwer o nowy nastąpiło zacięcie i tak się nagrało (zloopowany ostatni segment hls zdekodowany przez ostatni poprawny klucz) . Spróbuj przewinąć do przodu, jak nie zadziała to nic z tym nie zrobisz.

Op może żonglować kluczami kiedy chce, zwłaszcza na gorących wydarzeniach typu jak właśnie EPL.
  • Odpowiedz
@lelele112233: Czy dla HLS nie powinno to wówczas działać tak, że nowy klucz jest dostępny zanim zacznie być odszyfrowywany następny segment. Zmiana klucza powinna być wyraźnie zsynchronizowana z playlistą, aby uniknąć błędów oszyfrowywania. Jaki sens miała by wymiana klucza bez wektora do jego wyliczenia lub bez jego przeslania we wcześniejszym fragmencie? Możesz wyjaśnić co miałeś na myśli?
  • Odpowiedz
@tony: Nie pytaj mnie o szczegóły techniczne bo ich nie znam.

W oficjalnym serwisie playlista dash jest stokenizowana
Klucze mogą zmieniać kiedy chcą

Pirat ma skrypt, skrypt ściąga playliste i liczy klucz - a co ile odswieżany jest klucz w skrypcie aby było bezpiecznie i konto nie zostanie oflagowane do bana, nie wiem. Kto ma dostęp i ma zapięty c+ online w o11/xaccelu może sprawdzić
  • Odpowiedz
Tanku Sharku i 365 jest ten sam problem. Na Strong brak kanalu. W czym jest problem, dlaczego serwisy premium maila ten sam problem z tym kanalem?

@martinn_: Te premium różnią się tylko tym że mają cenę x3 :P
  • Odpowiedz
@danoneek: W sumie to muszę odszczekać moje plucie na Trex/strong/Dino bo się okazuje że mój internet provider coś przycina, bo jak przełączyłem na Play to nagle żaden serwis się nie zacina :P
  • Odpowiedz
@gagowie: Przy każdym Canalu Extra na 365 jest dopisek Only Live.... o ile w trakcie transmisji na żywo dzieła to naprawdę spoko to w trakcie powtórek różnie bywa...

I znowu muszę pochwalić Wioske nie wiem jaki oni mają patent ale tam wszystko pięknie śmiga zarówno obecnie Prime jak i C+Extra wraz z archiwum i bez pętli
  • Odpowiedz
  • 0
dzieki bardzo za odpowiedzi! testujac roznych providerow liczylem na to ze jeden bedzie lepszy od drugiego ale mowiac konkretnie o dzisiejszej sytuacji z c+ extra 2 wyglada na to ze wszyscy korzystaja z tego samego zrodla? 365 i Shark mam od tego samego resellera natomiast Tank jest od innego dostawcy.
  • Odpowiedz
  • 0
@amamoh: haha czyli tutejsi sprzedawcy marzeń wyśmiewający mojegoj trexa i stronga to oszuści chcący oszukać innych oszustów 🤣🤣🤣
  • Odpowiedz