Wpis z mikrobloga

Hej panowie.
I jednak mialem chyba racje z tym, ze p--o z zabki i malych sklepow smakuje zupelnie inaczej niz p--o z marketow.
Kiedys jakis cham z #wykop probowal wmawiac mi, ze to nie jesyt mozliwe i technicznie nie ma takich mozliwosci.
Nie wiem co oni robia, ale p--o z marketow jest ohydne i mowie tylko o lagerach drugiej klasy jak zubr i tatra. wszystkie pozostale tez sa ohydne. Teraz kazdy mi przyznaje racje,
A ja to zauwazylem pierwszy raz jak spotkalem sie z piwem zubr 550ml z biedronki, czystym przypadkiem z 15 lat temu
#p--o #a-----l #syf
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamus89: hmm wydaje mi się, że to ogólny fakt. Tak samo z sokami, z takiej biedy jest zupełnie inny napoj. Z tego co kojarze niekiedy nawet na etykietach jest napisane, że na potrzeby sklepu biedronka, czy coś takiego.
  • Odpowiedz
@adamus89: Różnica polega wyłącznie na świeżości i przechowywaniu. W marketach o dużym popycie np. w biedrze p--o jest najświeższe bo najszybciej schodzi i najczęściej są dostawy. W innych przypadkach p--o może stać w różnych warunkach nie wiadomo ile i to też na nie wpływa. Poza tym to p--o dla marketów jest identyczne z piwem dla każdego innego odbiorcy.
  • Odpowiedz
  • 0
w przypadku żabki, czy dużych marketów moze być tak, że przy dostawie nie są od razu chowane do sklepu, tylko stoją na pełnym słońcu j

@crespo: tez o tym myslalem, bo czesto to widze, ale to sie dzieje nawet zima, akurat te 15lat temu to byla pozna jesiesien chyba, zimno juz bylo dosyc, ale nawet teraz jak widze p--o 550ml to omijam chwiejnym krokiem, te 550ml to juz w ogole
  • Odpowiedz
@adamus89: Jedyne co może robić różnicę to nieprawidłowe przechowywanie. Same surowce do produkcji takiego Żubra to jakieś grosze i nie ma za bardzo na czym dodatkowo oszczędzić bawiąc się w robienie "innego" dla marketów.
  • Odpowiedz