Wpis z mikrobloga

Mirki jakiś czas temu wspominaliście, że z ostatnich ciekawych zapachów #zara jest Forest coś tam. Jak ktoś mógłby mi przybliżyć ten zapach i podać pełną nazwę to byłoby miło. Z góry dzięki #perfumy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nemesh: Są 4 zapachy z serii Forest: Coastal Salty Forest, Frozen Pure Forest, Mountain Woody Forest i Sacred Green Forest. Ja mam Frozen Pure, całkiem fajny na zimę, mocno iglasty ze słodyczą
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@misioneos no właśnie wiosna idzie, więc trzeba coś zielonego kupić. Więc waham się ciut z których tych pozycji będzie idealna na tę pogodę
  • Odpowiedz
@Nemesh: bardzo ciekawy jest coastal salty forest, ale na pewno nie jest to przyjemniaczek. Jak na Zarę to ma bardzo mocne parametry, ale sam zapach to raczej rejony niszy. Jak dla mnie, pachnie takim nadmorskim kamieniem na którym schną wyrzucone przez fale glony.

Jeśli szukać czegoś „zielonego” na wiosnę to szybciej bym szedł w rejony wypustów od Issey Miyake. W taką pogodę super też się sprawdzają perfumy od Hermes np.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@mingan dziękuję, bardzo ładna odpowiedź. Większość z tych zapachów, które wymieniłeś znam, albo posiadam i chciałem jednak spróbować czegoś innego. Ale fanem niszy nie jestem, więc chyba podziękuję i nie skuszę się na ten flakonik Zary.
  • Odpowiedz
@Odbuta +6
Muszę podzielić się z wami odkryciem z Zary. Z zarą wiadomo jak jest, w natłoku premier trafiają się im niezłe wypusty natomiast zawsze problemem jest słaby parametr i jak dla mnie używanie takich zapachów praktycznie nie ma sensu. W tym przypadku nie dość że zapach jest na prawdę
  • Odpowiedz
@Nemesh: Ładne zapachy, za taką cenę można wziąć śmiało :) Coastal jest raczej na lato, taki morski zapaszek; Sacred Green ciężko mi opisać bo znika ze mnie po 15 minutach. Frozen Pure jest super na jesień/zimę - w otwarciu taki kamforowo-mentolowy, potem przechodzi w lekką słodycz pralinową, a Mountain Woody pachnie jak taki droższy odświeżacz o zapachu lasu iglastego (polecam! :) )
  • Odpowiedz