Wpis z mikrobloga

Te wszystkie uśmiechnięte konta to muszą być trolle bo nie wierzę, że można być aż tak s----------m.
2022: hurr durr patrzcie jak kaczyński r---------a kraj bo benzyna teraz kosztuje 8zł za litr!!
2025: tusk szef uratował nas i od razu paliwko po 5zł
2026: hurr durr debile to wina wojny nie tuska, że paliwo kosztuje 8zł

kurtyna xD Bo wcale w 2022 nie było wojny i Polska od razu odcięła się od taniej rosyjskiej ropy która była jedynym źródłem.

#orlen #paliwo #bekazpisu #bekazpo #iran #motoryzacja
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ubijakitopiel: też kiedyś uważałem że to konta trolli bez skrupułów. Ale przykład mojego ojca ukazuję że niestety są ludzie których fakty nie interesują. Ich interesuje jedynie narracja zgodna z tym co tam sobię myślą. Czy prawdziwa czy nie to bez znaczenia. Im bardziej w prawo czy lewo tym gorzej.
  • Odpowiedz
  • 273
@ubijakitopiel:

Problem nie polega na tym czy paliwo po 5zl czy 9zl
Moze byc nawet po 10 zl.
Problem polega na tym czy zwykli ludzie którzy kupili akcje orlen i finansują firmę zamiast banku zarabiają razem z Orlenem.
W 2023 benzyna 98 była po 9 zl ale akcje stały w miejscu po
zaq22 - @ubijakitopiel: 

Problem nie polega na tym czy paliwo po 5zl czy 9zl 
Moze b...

źródło: 19425

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 12
@ubijakitopiel Dokladnie tak jest. Tuskoboty nie mają ani swoich poglądow ani wlasnego zdania, tylko to co powiedzą w tvn i tvp0.
Tak samo bylo z rozdawnictwem. Jak pos rządzil to 8 lat bylo o to płacze, a jak Oszust tusk zaproponował 800+ i inne rozdawnictwa, to wszystko git. Nie ma ze kupowanie glosow i rujnowanie gospodarki. Rekordowy deficyt? A tam, lepiej porozmawiajmy o pisie
  • Odpowiedz
Polska od razu odcięła się od taniej rosyjskiej ropy która była jedynym źródłem.

@ubijakitopiel: Raz, że nieprawda że od razu się odcięła, a dwa że gratuluję pojęcia o geopolityce, jak myślałeś, że import kluczowego strategicznie surowca nie był już wcześniej mocno zdywersyfikowany. Tfu, że ktoś plusuje te wysrywy.
  • Odpowiedz
@zaq22 @P3tro: Ty k---a ciężki debilu, porównaj sobie ceny za baryłkę i cene dolara za PiSu i teraz. Ceny paliwa takie same a ropa i dolar sa obecnie sporo tańsze. Jak przez ostatni rok dolar i ropa byly tak niskie ze paliwo powinno byc po 4,50 a byla po 6 to nic dziwnego, że Orlen miał zyski. Szkoda że zyski Orlenu są robione naszym kosztem.
A i pamiętajcie POwskie
  • Odpowiedz
@maczeta31: co Ty masz za samochód że ropę tankujesz? Ja kupuję dizla i benzynę. Aktualnie nie ma problemu z dostępnością baryłki tylko z jej przetworzeniem.
  • Odpowiedz
@ubijakitopiel: nie przejmuj się koleżanko, już od jakiegoś czasu tuskoboty zalewają Mirko. Znak rozpoznawczy to po pierwsze chamstwo i zmasowane ataki w grupach.
PiS musi być zły w każdym wpisie bo taki leci przekaz z trollowni, nawet jak oddychaj tlenem to źle.
Dla przeciętnego zjadacza chleba wystarczy spojrzeć na taki wykres jak np. dane z innego kraju naszego regionu i wiesz jak się sprawa ma. Tu np efekt rządów PiS
ED_HMC - @ubijakitopiel:  nie przejmuj się koleżanko, już od jakiegoś czasu tuskoboty...

źródło: 1000003377

Pobierz
  • Odpowiedz