Wpis z mikrobloga

#rower: Zbudowałem ten rower ponad trzy lata temu więc czas na zmiany, zdjąłem zintegrowaną kierownicę 440mm i wsadziłem zwykłą bardziej agresywną 400mm. To jest rower do jazdy po górkach i na duże wiatry nie żadne areło więc ma wyglądać bardziej surowo i schludnie ale nie omieszkałem schować pancerzy w ramie nawet starą owiję dało się uratować hehe. Jeszcze hamulce odpowietrzyć i zobaczymy jak teraz będzie no ale wiadomo że będzie mniej stabilnie na zjazdach zakrętach tym bardziej na mieście.
4x80 - #rower: Zbudowałem ten rower ponad trzy lata temu więc czas na zmiany, zdjąłem...

źródło: 20260306_231132

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak ktoś zrobi na odwal się (szczególnie producenci)

@Fajetnik: To jest dla mnie niepojęte. Takie rowery kosztują już całkiem sporo. Nie są to budżetowe szosy, gdzie każdy grosz w cenie się liczy, ale producenci i tak znajdą sposób, by oszczędzić 2 zł po kosztach materiału na głupim kawałeczku pianki. No chyba że tylko po to, by sprzedać ją jako akcesoria dodatkowe z 1000% marżą ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@WentylatorDoRozrzucaniaLuznychMysli: To jest TCR ale zastaw sobie jego zdjęcie z Propelem i od razu zauważysz różnicę w profilach ramy i wyraźnie widać, że TCR stawia mniejszy opór boczny ja do tego mam dosyć niskie obręcze teraz doszła wąska kierownica na czołowe wiatry. A pancerze w kierownicy mostku i na widelcu są bardzo upchane więc nie brzęczą w ramie idą w gąbkowej otulinie. Mam sporo smaru w bębenku więc rower jest
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
co sprawia, że jest to rower na duże wiatry?

@WentylatorDoRozrzucaniaLuznychMysli: Giant typowy rower na wietrzne warunki, Scott jest głośny, agresywny i z powodu szerokich profili ramy oraz kół 60mm bardzo wrażliwy na boczne podmuchy wiatru czasami wręcz uniemożliwiające jazdę bo jest po prostu niebezpiecznie.
Jak to wygląda w praktyce, szarpie przednim kołem, uderza przepycha cały rower z tobą w jedną czy drugą stronę czasami jedziesz wyraźnie przechylony na bok bo
4x80 - >co sprawia, że jest to rower na duże wiatry?

@WentylatorDoRozrzucaniaLuznych...

źródło: 20260307_111506

Pobierz
  • Odpowiedz