Wpis z mikrobloga

✨️ Jak walczyć z natręctwami związanymi z filmami?
Witam od jakiś 3 lat mam tak że jak zamykam mieszkanie muszę 3 razy szarpnąć za klamkę czy na pewno zamknąłem. A przed położeniem się spać muszę 3 razy włączyć takie tylnie podświetlenie telewizora co mam. Ale to jeszcze pikuś i nie utrudnia mi codziennego funkcjonowania. Od grudnia 2023 do marca 2024 przeżywałem jakiś koszmar. W wolnym czasie nie mogłem przestać słuchać muzyki, nie słuchałem dla przyjemności tylko by zabić natrętną myśl (zarówno tacy artyści co słucham na co dzień jak i zupełnie nie). Odbywało się to tak że po skończonej piosence przyszła m ido głowy następna i myślałem kurde muszę to posłuchać jak tej po tej dziś nie posłucham może już nigdy w życiu nie posłucham w takiej kolejności. Jak w rozmowie z kimś czy ktoś z domowników czy pracy powiedział jakieś wyrażenie które mi się z daną piosenką skojarzyło musiałem ją prędzej czy później posłuchać bo nie mogłem przestać o tym myśleć dopóki tego nie zrobiłem. Oglądanie filmów i seriali było jakąś katorgą zawsze jak był samochód musiałem zapauzować i przeczytać rejestrację bo bym zwariował jakbym tego nie zrobił. Było też tak że pomimo że oglądnąłem jakiś film w całości z napisami końcowymi miałem paniczne poczucie że go nie skończyłem że nie czuję się spełniony jakbym go nie zaliczył, i musiałem wtedy sb stukać placami o biurko albo zębami o zęby i czasem za którymś takim magicznym stuknięciem czasem nawet dopiero kilka dni po obejrzeniu czegoś poczułem ulgę że wreszcie to jest zakończone i w moim chorym umyślę zaliczone. Potem w tym marcu 2024 dostałem leki i poprawiły się moje warunki w domu przez oddanie babci do domu opieki i wtedy te natręctwa w przeciągu dwóch tygodni po za tym z zamykaniem drzwi i tylnim podświetleniem telewizora zniknęły. A teraz od grudnia 2025 znowu mam te kompulsję związane z filmami. Myślę że jest to natury psychicznej dodam że obecnie jestem od kilku miesięcy na bezrobociu ale to raczej nie ma znaczenia bo wtedy te dwa lata temu miałem pracę i w masę różnych innych zajęć się angażowałem a i tak te natręctwa były. Jak z tymi natręctwami walczyć? To koszmar coś obejrzeć a potem kilka dni nie czuć że to się zaliczyło. #przegryw #neet #psychologia #nerwicanatrectw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach