Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wycenić siebie na stanowisku junior DevOps?
Pomóżcie mi wycenić się na stanowisku junior DevOps (40 godzin tygodniowo). Widziałem oferty z mocno różniącymi się widełkami i trudno mi określić jakie są standardy rynkowe. Najlepiej z podziałem B2B, UoP, zlecenie. #devops #pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie mamy prawa tego wiedzieć

po pierwsze, taka rola zasadniczo nie powinna istnieć bo junior i devops średnio idzie w parze

po drugie pod tym sloganem może kryć się COKOLWIEK; możesz stawiać jenkinsy, kjubernetisy albo klepać taski w legacy gównolicie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: realny junior devops stawke jaka widzialem to 90-100zl /h i znam czlowieka ktory taka dostal, kwestia czy jest background techniczy czy nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli startujesz od 0 (po studiach informatycznych lub samodzielnej edukacji) to ciesz się z 50zl na b2b. Otwierasz sobie w ten sposób furtkę do kilkukrotnie większych zarobków w ciągu tych 2-3 lat.
Jeśli jesteś backend/fullstack devem z doświadczeniem to ok 100zl/h jeśli w ogóle nie miałeś do czynienia z DevOps lub 150-200 zł jeśli już grzebałeś w DevOps. Jeśli jesteś frontasiem z doswiadczeniem - stawka startowa 50-80zl
  • Odpowiedz