Wpis z mikrobloga

✨️ Pokonaj kryzys letniej diety i siłowni
Mirki, zbliża się lato i przeżywam kryzys: dieta-siłownia.

2,5 lata ćwiczenia na siłowni, zaczynając od totalnego nooba, zrobiłem całkiem ładny progres. Nawet fajne proporcję w górnej części ciała
ALE jakiekolwiek diety bym nie stosował, nie jestem w stanie zrzucić tkanki tłuszczowej z okolicy podbrzusza. Jestem wysoki, 190 cm i w zasadzie tylko tam odkłada mi się w sposób "nieestetyczny" tkanka tłuszczowa.

2 miesiąc lecę na diecie 2000 kcal (dieta pudełkowa sportowa) i dobijam białko skyrem. Berberyna 1g /dziennie, cynk, magnez, D3.
Wcześniej jadałem przysłowiowe byleco i na pewno przekraczałem grubo 2000 kcal, i co ? Niezależnie czy trzymam kcal i białko, czy lece na śmieciowym żarciu waga jak stała tak stoi, bite 94 kg. Siłownia, basen, 10 tys kroków i nic, a ostatnio nawet kriolipoliza.

Potem wchodzę na takiego IG i łapie doła, bo ludzie w 14 tyg gubią po 10 kg.
i nie wierzę w teorię, że "na pewno nie trzymasz kcal, bo to jedyny sposób by tracić wagę", może to działa, ale na osoby, które mają tendencję do odkładania się tkanki tłuszczowej równomiernie w cały ciele, ale nie punktowo.

Chciałbym chyba dostać poradę od osoby, która przechodziła podobną historię i dowiedzieć się, co sprawiło, ze nagle "coś" zmieniło się o 180 stopni.

#mikrokoksy
#silownia #psychologia #dieta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i nie wierzę w teorię, że "na pewno nie trzymasz kcal, bo to jedyny sposób by tracić wagę"

@mirko_anonim: I na tym można w zasadzie zamknąć temat. Jeśli waga nie spada, to znaczy że masz za mały deficyt kaloryczny. Nie ma innej odpowiedzi, nie ma magicznego protokołu gubienia oponki czy innego voodoo spod znaku spot reduction. To czysta termodynamika. Fizycznie niemożliwe jest trzymać prawidłowy deficyt i nie tracić na wadze.
  • Odpowiedz
2 miesiąc lecę na diecie 2000 kcal (dieta pudełkowa sportowa) i dobijam białko skyrem

@mirko_anonim: to w końcu zjadasz 2000kcal czy ile bo nie rozumiem? może ty sam nie rozumiesz? przecież skyry też mają kalorie, może zjadasz 2000kcal z diety pudełkowej a do tego dowalasz 500kcal skyrami z cukrem i wcale nie jesteś w deficycie? poza tym jaką masz gwarancje że z tej diety pudełkowej masz rzeczywiście tyle kalorii ile
  • Odpowiedz
Chciałbym chyba dostać poradę od osoby, która przechodziła podobną historię i dowiedzieć się, co sprawiło, ze nagle "coś" zmieniło się o 180 stopni.

@mirko_anonim: liczenie kcal i makro
  • Odpowiedz
@Charz: jeśli waga nie spada w sensie energetyczne substraty organizmu nie maleją to nie ma deficytu, a nie ze jest za mały czy nieprawidłowy. Co to w ogóle za zwrot.

Anonimie napisz post ze swojego konta to chętnie coś naskrobię. Juz to pisałem, że anonimom w kwestiach niewstydliwych porad się udzielać nie powinno
  • Odpowiedz
@Inozythol: prawidłowy z perspektywy przyjętego celu treningowego, juz nie miałeś się do czego d-----ć ( ͡° ͜ʖ ͡°) ktoś może być na deficycie 200 i efektywnie jego waga też będzie stała w miejscu w krótszym horyzoncie czasowym, w którym przy standardowym deficycie redukcyjnym, spodziewałbyś się odnotowania spadków.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: też mam 190 cm i wagabni lata w granicach 104 - 99 kg, łatwo mogę tutaj balansować. Czym? Jedzeniem kumplu :) Albo mniej jedz, albo włącz cardio. Jestem po ok 2 letnim stażu na siłowni, też poprawiłem sylwetkę, i tak jak Ty mam oponkę na dole podbrzusza. To tzw stresowy brzuch, może coś w tym jest, jednak ja zauważam, że nie trzymam mocno diety. W zasadzie to się zastanawiam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @znowuzapomnialemhasla

to w końcu zjadasz 2000kcal czy ile bo nie rozumiem? może ty sam nie rozumiesz? przecież skyry też mają kalorie, może zjadasz 2000kcal z diety pudełkowej a do tego dowalasz 500kcal skyrami z cukrem i wcale nie jesteś w deficycie? poza tym jaką masz gwarancje że z tej diety pudełkowej masz rzeczywiście tyle kalorii ile napisane? ty myślisz że oni mają czas żeby to wszytko było
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wiesz ile zjadasz kalorii jak jesz śmieciowo bo nie liczyłeś i z góry zakładasz że jedzenie zdrowo z większą ilością białka samo z siebie sprawi że zrzucisz tłuszcz, a kaloria to kaloria, nie ważne czy z chipsów czy z jarmużu

skoro przez tyle czasu zbudowałeś sporo mięśnia to wychodziłoby na to że przez większość tego czasu nie byłeś w deficycie tylko w nadwyżce

skąd bierzesz te cyferki że
  • Odpowiedz