@jakubgraba: Yann LeCun - mówiący: - Najpierw, że LLM nie będzie w stanie przewidzieć, co się stanie z obiektem (telefonem) przesuniętym poza krawędź stołu, bo LLM nigdy nie będzie w stanie zrozumieć fizyki. Bodajże kilka tyg. później wychodzi GPT-3.5, i jest w stanie poprawnie odpowiedzieć na to pytanie (telefon spadnie). - Następnie podobne twierdzenie było w stosunku do generatorów wideo od AI, w czasie gdy Will Smith wcinał spaghetti (stało
GenAI do tworzenia wideo, nie będzie w stanie stworzyć wiarygodnego i spójnego wideo
No i dalej nie jest wiarygodne. Przecież nie bez powodu powstał termin AI slop. Gdyby te materiały były wiarygodne to nikt nawet nie przypuszczałby, że to AI.
Yann LeCun
@Arkass: Jakie masz kompetencje żeby krytykować wypowiedzi naukowca zajmującego się AI od dawna?
@Arkass: czemu nigdy nie odpowiadasz na moje rzeczowe komentarze? Uprawiałeś kiedyś naukę? Polega ona na popełniania błędów aż do sukcesu. Ponawiam drugie pytanie: wykształcenie i stanowisko
No i dalej nie jest wiarygodne. Przecież nie bez powodu powstał termin AI slop. Gdyby te materiały były wiarygodne to nikt nawet nie przypuszczałby, że to AI.
@AntyKuc: IMO: Nie przeczytałeś ze zrozumieniem tego co napisałem:
Yann LeCun mówił, że GenAI do tworzenia wideo, nie będzie w stanie stworzyć wiarygodnego i spójnego wideo, bo nie rozumieją takie
@Arkass: Wszystkie filmy które podesłałeś wyglądają jak slop. Wszystkie postacie mówią w dziwny sposób, a to video w którym koleś rąbie drewno wygląda totalnie nierealistycznie. AI nadal nie jest w stanie stworzyć realistycznie wyglądającego video, wszystko co wypluwa to tylko biedna, niedorobiona kopia tego co już istnieje. Czekam na pierwszy film zrobiony przez AI który trafi do kin. Rynek zweryfikuje.
Wszystkie filmy które podesłałeś wyglądają jak slop. Wszystkie postacie mówią w dziwny sposób, a to video w którym koleś rąbie drewno wygląda totalnie nierealistycznie. AI nadal nie jest w stanie stworzyć realistycznie wyglądającego video, wszystko co wypluwa to tylko biedna, niedorobiona kopia tego co już istnieje.
@AntyKuc: IMO: Znów gdybyś czytał ze zrozumieniem, to nie byłoby problemu, bo wyraźnie pisałem:
W GenAI do wideo, ekstrapolując trend rozwoju, to prawdopodobnie w przyszłym roku
@AntyKuc: wiesz cały problem nie w tym że tu można powytakac na tym etapie że o jeszcze tu brakuje jeszcze tam ble wszystko źle i slop slop Istotne jest to że jest to prawie bez kosztowe i daje wystarczająco - WYSTARCZAJĄCO dobry efekt względem włożonego kosztu i tu jest cała rzecz i powód dla którego to wszystko zmienia
#programowanie #ai
Yann LeCun - mówiący:
- Najpierw, że LLM nie będzie w stanie przewidzieć, co się stanie z obiektem (telefonem) przesuniętym poza krawędź stołu, bo LLM nigdy nie będzie w stanie zrozumieć fizyki. Bodajże kilka tyg. później wychodzi GPT-3.5, i jest w stanie poprawnie odpowiedzieć na to pytanie (telefon spadnie).
- Następnie podobne twierdzenie było w stosunku do generatorów wideo od AI, w czasie gdy Will Smith wcinał spaghetti (stało
@Arkass: Jakie masz kompetencje żeby krytykować wypowiedzi naukowca zajmującego się AI od dawna?
@AntyKuc: IMO:
Nie przeczytałeś ze zrozumieniem tego co napisałem:
źródło: image
Pobierz@AntyKuc: IMO:
Znów gdybyś czytał ze zrozumieniem, to nie byłoby problemu, bo wyraźnie pisałem: