Najbardziej mnie wkurza jak rodzice wożą stare już ewidentnie nie nadające się dzieci na wózek wózkiem. To jest kolrwa chore że stare rube dziecko jest wożone zamiast iść. Wtedy zawsze zwykle zwracam uwagę, najczęściej matce: - "Nie za duże to dziecko na wózek?" I ide dalej. Mam nadzieję że chociaż jedna matka się zreflektuje i skończy z tym wożeniem bo do niej dotrze.
@pearl_jamik: znajomy wozi w takim wózku swoją 5 letnia corke z wrodzona łamliwosciq kości. Trafisz kiedys na takiego bedzie źle ( ͡°͜ʖ͡°) chyba że jesteś odważny tylko do kobiet?
@pearl_jamik: ja woziłam duże dziecko, ze wzgledu na to, że do przedszkola mieliśmy 50 minut piechotą i nie dałby rady iść rano ostrym marszem, a potem jeszcze powrócić tym ostrym marszem do domu. Za małe nogi. Woziłam do momentu, gdy się przesiadł na rower i mógł rowerem ze mną jechać. Nie zawsze wynika to z lenistwa, a po prostu z oceny możliwości fizycznych dziecka.
- "Nie za duże to dziecko na wózek?"
I ide dalej. Mam nadzieję że chociaż jedna matka się zreflektuje i skończy z tym wożeniem bo do niej dotrze.
#rodzice #dzieci #madka #nerwica #wozki #wozek #zalesie
źródło: shopping
Pobierz