Po ponad 3 latach oczekiwania dostałem w końcu telefon z Kruka. Zdziwiłem się bo chodziło o model który zamówiłem niedawno (kwiecień 2025), Oyster Perpetual 36. Podobno to była druga sztuka w tym rozmiarze którą otrzymał salon przez te 11 miesięcy. W rozmiarze 41 nie dostali do tej pory ani jednego.
Czekam jeszcze na DJ 36 (listopad 2023) i GMT GRNR (kwiecień 2024).
Myślałem już że trafiłem do nich na czarna listę bo 3 lata oczekiwania na DJ (Jubilee, flutted, niebieski) to jednak lekkie przegięcie.
O grey markecie nawet nie myślałem, nie chciałem nabijać kieszeni flipperom, uznałem że jeżeli nie uda się w AD to trudno.
Tak czy inaczej cieszę się, kolejny milestone osiągnięty.
@Wygryw_z_wyboru: Nabijanie kieszeni fliperom to chyba juz nie w 2025/6 po tym jak ceny na wtornym polecialy tak ze sporo modeli lata ponizej retailu albo z tak mala przebitka ze ciezko nazwac nabijaniem kieszeni mozliwosc kupna od reki niewiele drozej niz metka. Ale niche sie nosi, gratki :)
@wjtk123: tez tego nie rozumiem, chyba po prostu nie mogli już na mnie patrzeć i z litości mi go sprzedali ( ͡°͜ʖ͡°)
@Xizor żadnej historii, to pierwszy zegarek który u nich kupilem. W zeszłym roku proponowali mi Explorera II z czarną tarczą i jakiś czas później Explorera 36, obie propozycje odrzuciłem.
@Wygryw_z_wyboru: gratsy! Mógłbyś napisać parę słów na temat jak wygląda to słynne "budowanie relacji" z AD od zera? Chodziłeś co jakiś czas do tego Kruka i pytałeś o te zegarki czy jak? Czy nic takiego nie było, zamówiłeś zegarek i czekałeś na telefon?
@maciekkkkk: zależy jaki model, na GMT GRNR to jakieś 24k przebitki, na DJ 36 i na tym OP 36 około 10k. Wiadomo że Rolex co roku zwiększa ceny więc czas nie jest sprzymierzeńcem aczkolwiek w 2023 na grey markecie ten DJ był dużo droższy niż teraz.
Może gdyby to było 2k różnicy bym nie czekał, 10k to już całkiem spoko wyjazd dla jednej osoby.
@Wygryw_z_wyboru: Czy rzeczywiście te zegarki są tak w------e, że warto się tak poniżać? No serio dla mnie to całe budowanie relacji jest poniżające. Ostatnio byłem w delegacji i po drodze od klienta wbijam do salonu rolka to mnie nie wpuścili. :/ Ja też kiedyś myślałem, żeby sobie kupić ale kurde z drugiej strony to Omega wchodzisz i masz.
@BreathDeath nie wiem czemu Cię nie wpuścili, może to była jakaś turystyczna okolica albo mieli za dużo osób w sklepie. A z tym budowaniem relacji to w większości przypadków jest tak, że wchodzisz, zapisujesz się na listę i czekasz, nie musisz się przypominać co miesiąc. Są modele jak Pepsi czy Daytona gdzie tego zegarka nie kupisz bo są zapisy na 5 lat minimum bo to są najpopularniejsze modele, szczególnie stainless steel.
Czy rzeczywiście te zegarki są tak w------e, że warto się tak poniżać? No serio dla mnie to całe budowanie relacji jest poniżające.
@BreathDeath: Rolex to jeszcze nic, spróbuj coś kupić w butiku Audemars Piguet ( ͡°͜ʖ͡°). Bez wcześniejszego umówienia nie wejdziesz do środka. Na miejscu przygotuj się na pogadankę o marce i historii. Potem zaproponują ci zakup czegoś z serii Code, a jak do
@wjtk123: czyli po prostu łechtanie ego bogatych, ale nie aż tak bogatych. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że jakby tam chciał wejść Bill Gates to też by go spławili.
Często jest tak że gdy przeprowadzają transakcje nie wpuszczają nikogo do środka, zwłaszcza jak klient kupuje coś drogiego. Albo po prostu mieli dużo oglądających w danym momencie.
Czy są w------e? Zależy co to dla Ciebie oznacza. Nie jest to najwyższy poziom zegarmistrzostwa jak Patek Philippe czy F.P. Journe. Co prawda in house ale wszystko jest robione maszynowo. Zaletą Rolexow, porownujac je zegarkami w podobnej cenie są
@pwone: Masz rację, osoby znane ze swojej zamożności będą traktowane w inny sposób, chociaż podejrzewam, że na pewnym etapie też będą im delikatnie sugerować nabycie mniej chodliwych modeli, jak Royal Oaka w pełnym złocie dla żony. Chociaż w przypadku Gatesa to raczej dla jego rosyjskiej dziewczyny ;).
Inny przykład, osobiście nie wierzę, że w magazynach Kruka nie ma żadnego zegarka Rolex Daytona w wersji stalowej. Gdyby dzisiaj przyszedł tam Lewandowski
Czekam jeszcze na DJ 36 (listopad 2023) i GMT GRNR (kwiecień 2024).
Myślałem już że trafiłem do nich na czarna listę bo 3 lata oczekiwania na DJ (Jubilee, flutted, niebieski) to jednak lekkie przegięcie.
O grey markecie nawet nie myślałem, nie chciałem nabijać kieszeni flipperom, uznałem że jeżeli nie uda się w AD to trudno.
Tak czy inaczej cieszę się, kolejny milestone osiągnięty.
#zegarki #zegarkiboners #rolex #chwalesie
źródło: 1000202769
Pobierzźródło: 1000202824
Pobierz@Xizor żadnej historii, to pierwszy zegarek który u nich kupilem. W zeszłym roku proponowali mi Explorera II z czarną tarczą i jakiś czas później Explorera 36, obie propozycje odrzuciłem.
Może gdyby to było 2k różnicy bym nie czekał, 10k to już całkiem spoko wyjazd dla jednej osoby.
@BreathDeath: Rolex to jeszcze nic, spróbuj coś kupić w butiku Audemars Piguet ( ͡° ͜ʖ ͡°). Bez wcześniejszego umówienia nie wejdziesz do środka. Na miejscu przygotuj się na pogadankę o marce i historii. Potem zaproponują ci zakup czegoś z serii Code, a jak do
Często jest tak że gdy przeprowadzają transakcje nie wpuszczają nikogo do środka, zwłaszcza jak klient kupuje coś drogiego. Albo po prostu mieli dużo oglądających w danym momencie.
Czy są w------e? Zależy co to dla Ciebie oznacza. Nie jest to najwyższy poziom zegarmistrzostwa jak Patek Philippe czy F.P. Journe. Co prawda in house ale wszystko jest robione maszynowo. Zaletą Rolexow, porownujac je zegarkami w podobnej cenie są
Inny przykład, osobiście nie wierzę, że w magazynach Kruka nie ma żadnego zegarka Rolex Daytona w wersji stalowej. Gdyby dzisiaj przyszedł tam Lewandowski
źródło: angry-congrats-happy-for-you
Pobierz