Wpis z mikrobloga

Czy istnieją jakieś silne leki na wyciszenie żeby się niczym nie przejmować i nie wpadać w panikę ? Ja się niestety przejmuje nawet małymi p--------i i ciągle zyje w napięciu
#psychiatria #leki #psychiatra
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@starerursko: a gdyby babcia miała wasy to by była dziadkiem , nie każdy ma taką samą psychikę i układ nerwowy , gdyby ludzie nie potrzebowali takich leków to by ich nikt nie produkował , ja mam ten problem od dziecka i to się tylko pogarsza , blokuje normalne funkcjonowanie wśród ludzi , jak nie masz tego problemu ze się praktycznie nigdy nie możesz uspokoić to gratuluję wygranego życia
  • Odpowiedz
@Linnior88: oczywiście że są, wszystkie z grupy benzodiazepin. Działają wyciszająco, rozluźniająco, przeciwlękowo. Mają też ogromne skutki uboczne, jak uzależnienie (bardzo trudno je odstawić), zaniki pamięci, pogorszenie zdolności kognitywnych czy wręcz polekowe uszkodzenie mózgu.
  • Odpowiedz
@Linnior88: pregabalina jest bezpieczniejsza w mniejszej dawce, łatwiej ją odstawić, ale również nie bez wad do których zaliczyć można problemy z pamięcią i koncentracją czy nadmiernym pobudzeniem. Nie ma leków bez wad, kwestia tego na które z nich jesteś w stanie się zgodzić.
  • Odpowiedz
@Linnior88 wszystko zależy jak długo z czasów dorastania na ywalas negatywne wzorce i się w tym kisiłaś. Jeżeli od małego czasy czas byłaś wyśmiewana byczoną to niestety zostaje clonazepam i jakieś 5 lat intensywnej terapii po 2x w tygodniu, ale to kie gwarantuje poprawy tylko jakiegoś powrotu do punktu w miarę normalnego. Jeżeli przez cały okres dorastania i w domu i w szkole miałaś wyszydzanie, agresję psychiczna i fizyczną to nie
  • Odpowiedz
@Linnior88: Przeciążony układ nerwowy:

1. Cuker do zbadania bo podwyższony automatycznie ora cały układ nerwowy i ten zwykły i AUN.
2. Braki snu też do nadrobienia jak są
3. Kwas alfa-liponowy do suplementowania żeby pomóc się układowi nerwowemu choć trochę zregenerować.
4. Dieta anty-zapalna - kwasy omega + probiotyczne rzeczy. Nerwy to często efekt bałaganu w jelitach albo nawet stanów zapalnych i innych dziwnych akcji. Poczytaj sobie o
  • Odpowiedz