Wpis z mikrobloga

Jaka ulga, że jednak zagłosowałem na Nawrockiego i wygrał. Trzaskowski by wszystko podpisywał pewnie jak leci, a tak przynajmniej mamy poważną debatę w mediach o zbrojeniu. Mało brakowało. Tak by pewnie SAFE przeszło i nikt by nie miał nic do powiedzenia. Tak przynajmniej rząd musi negocjować z drugą częścią narodu.

I o to chodzi w demokracji.

#polityka
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karetpoker: ale szkoda że ta druga część narodu wystarczą tylko slogany i to bez żadnych konkretów, to jak o czymś negocjować? a poza tym to spowalnia proces np. zbrojenia co jest na rękę roSSji
  • Odpowiedz
@Songo91: Ja miałem statystykę i matematykę na studiach i wiem jak działają procenty. Zresztą doktur ekonomii Memcen twierdzi to samo co ja ¯\(ツ)/¯ chcesz się dalej licytować na wykształcenie?
  • Odpowiedz
@Dejvidek25: Prawda, ale czasem zdarzają mu się chwilę szczerości. Jak to, że podatki mogą wynosić 60% i nic się nie stanie albo, że krzywa Laffera nie istnieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
mamy poważną debatę

@karetpoker: Poważna debata, gdzie jedna strona krzyczy coś o złych Niemcach i że powinniśmy wyprzedać nasze rezerwy, by wyczarować pieniądze na wojsko? xd

To stoi tak daleko od debaty, jak by mogło. Dosłownie pisowcy spuścili w kiblu Polskę dla partyjnego interesu i ani drgną, głusi na argumenty.

Jak zależało ci na tym, aby blokować działanie państwa polskiego, to ja bym się zaczął zastanawiać, dlaczego twoje cele są
  • Odpowiedz
@Jariii: Co w sumie takiego Glapa zrobił ze jest debilem od ekonomii? Pamiętam że nawet był krytykowany za to złoto więc wszystko oczywiście zależy od plemienności i aktualnej sytuacji politycznej.

Też brandzlowanie się do wielkich ekonomistów gdzie 99,99% z nich np nie przewidziało kryzysu w 2008. Ekonomia rozumiana tak mainstreamowo i porównywanie państwa do gospodarstwa domowego co zrobiłeś w sumie to magia i myślenie życzeniowe

Ps jestem za SAFE zanim
  • Odpowiedz