Jaka ulga, że jednak zagłosowałem na Nawrockiego i wygrał. Trzaskowski by wszystko podpisywał pewnie jak leci, a tak przynajmniej mamy poważną debatę w mediach o zbrojeniu. Mało brakowało. Tak by pewnie SAFE przeszło i nikt by nie miał nic do powiedzenia. Tak przynajmniej rząd musi negocjować z drugą częścią narodu.
@karetpoker: ale szkoda że ta druga część narodu wystarczą tylko slogany i to bez żadnych konkretów, to jak o czymś negocjować? a poza tym to spowalnia proces np. zbrojenia co jest na rękę roSSji
@Songo91: Popraw tę swoją g---o grafikę. Polskie SAFE 0% jest w rzeczywistości oprocentowane na 15%. Nie wiem czy kłamiesz czy nie masz pojęcia o ekonomii ¯\(ツ)/¯
@Songo91: Ja miałem statystykę i matematykę na studiach i wiem jak działają procenty. Zresztą doktur ekonomii Memcen twierdzi to samo co ja ¯\(ツ)/¯ chcesz się dalej licytować na wykształcenie?
@Dejvidek25: Prawda, ale czasem zdarzają mu się chwilę szczerości. Jak to, że podatki mogą wynosić 60% i nic się nie stanie albo, że krzywa Laffera nie istnieje ( ͡°͜ʖ͡°)
@karetpoker: Poważna debata, gdzie jedna strona krzyczy coś o złych Niemcach i że powinniśmy wyprzedać nasze rezerwy, by wyczarować pieniądze na wojsko? xd
To stoi tak daleko od debaty, jak by mogło. Dosłownie pisowcy spuścili w kiblu Polskę dla partyjnego interesu i ani drgną, głusi na argumenty.
Jak zależało ci na tym, aby blokować działanie państwa polskiego, to ja bym się zaczął zastanawiać, dlaczego twoje cele są
@Jariii: Co w sumie takiego Glapa zrobił ze jest debilem od ekonomii? Pamiętam że nawet był krytykowany za to złoto więc wszystko oczywiście zależy od plemienności i aktualnej sytuacji politycznej.
Też brandzlowanie się do wielkich ekonomistów gdzie 99,99% z nich np nie przewidziało kryzysu w 2008. Ekonomia rozumiana tak mainstreamowo i porównywanie państwa do gospodarstwa domowego co zrobiłeś w sumie to magia i myślenie życzeniowe
I o to chodzi w demokracji.
#polityka
@karetpoker: Głupoty Nawrockiego i Glapy w ekonomii to nie debata tylko urojenia.
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: 90e2e2b4803ab46cd1027ef5c2d2d38d4548942fe204e7a0abb16904df9bcf35
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Jariii: XD powoływać się na tego dzbana to serio trzebaby mieć zryty beret
@karetpoker: Poważna debata, gdzie jedna strona krzyczy coś o złych Niemcach i że powinniśmy wyprzedać nasze rezerwy, by wyczarować pieniądze na wojsko? xd
To stoi tak daleko od debaty, jak by mogło. Dosłownie pisowcy spuścili w kiblu Polskę dla partyjnego interesu i ani drgną, głusi na argumenty.
Jak zależało ci na tym, aby blokować działanie państwa polskiego, to ja bym się zaczął zastanawiać, dlaczego twoje cele są
Też brandzlowanie się do wielkich ekonomistów gdzie 99,99% z nich np nie przewidziało kryzysu w 2008. Ekonomia rozumiana tak mainstreamowo i porównywanie państwa do gospodarstwa domowego co zrobiłeś w sumie to magia i myślenie życzeniowe
Ps jestem za SAFE zanim
@karetpoker: I tak przejdzie. Ze zgodą tego ćpuna i alfonsa lub bez niej.