Wpis z mikrobloga

Taka wielka wojna na tej ukrainie, że zelenski wysyła specjalistów do walki na iran. teatr xD a potem będzie dalej płakał, że pieniądze potrzebne. Jak bym miał wojnę w swoim kraju i to taką ostrą to bym jednak starał się zachować specjalistów.
#ukraina #usa #iran #rosja #wojna
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Muko: ty ale wiesz, że w wojsku są rotację i nie każdy specjalista z--------a 20h na dobę na froncie jak ty w swoim kolochozie. Specjaliści od dronow z Ukrainy pewnie na takiej samej zasadzie cały czas szkoła wojska NATO. Normalna wymiana sojusznicza.
  • Odpowiedz
@Muko: tu chodzi o benefity które może Ukraina wykorzystać do dalszej walki z rosją. Wystarczy ruszyć trochę wyobraźnię, wiem że jest wcześnie ale się postaraj.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Relaxpls: My rozmawiamy na temat ze usa chca pomoc, a nie innym panstwom. Skoro potrafia przerzucic sily by pomoc usa, to taka wojna to nie wojna, nie uwazasz? xD W wojnie totalnej by nie mogli nawet miec czasu by pierdnąć
  • Odpowiedz
@Muko: łamiąca wiadomość dla ciebie: poza granicami sa tysiące ukraińskich żołnierzy którzy się szkolą rozumiem że uważasz że wszyscy na raz powinni być na pierwszej linii frontu xD

Co więcej mongolska małpa zwana dla zmylenia przeciwnika prezydentem Federacji Rosyjskiej też trzyma tysiące żołnierzy poza frontem i poza granicami kacapstanu czy Twój umysł przyjmuje taki stan rzeczy ?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Adolf_Hejter6000: Nie, dla mnie to nie jest jakaś nowość ani łamiąca wiadomość, przestańcie to nazywać pełnoskalową wojną zatem. Bo pełno skalowa wojna wygląda zupełnie inaczej
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@LeonL: xD ukrainskie trolle sie rzucily, natomiast tu nawet nie ma przesłanek do jakieś poważnej wojny. Poważna wojna to w 39' była jak nazisci zaatakwoaly Nasz kraj i zwiazek swoiecki.
  • Odpowiedz
  • 2
@Muko: moim zdaniem jak mogą sobie pozwolić na wysłanie specjalistów, prawdopodobnie najlepszych do innego państwa, zamiast trzymać u siebie, dać odetchnąć i znowu wysłać do zapier*olu, to jednak nie są w aż tak ciężkiej sytuacji (jak sam stwierdziłeś). Niech więc pddają sprzęt i hajs jaki Polska dała za ich długi. Mamy przez te ostatnie 2 lata wzrost o 20% długu publicznego, pieniądze się przydadzą.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@rystyg: Generalnie tak jak w korpo troche, nie wysyłasz najlepszych ludzi do innego korpo tylko szkolicie swoją kadre bo to normalne by miec swoich najlepszych ludzi
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@przeor22: Cieżko mi stwierdzić, czy każdy zolneirz ukrainski jest narkomanem i banderowcem ale na pewno nie jest to taka wojna jak chcą nam wmówić.
  • Odpowiedz
Poważna wojna to w 39' była jak nazisci zaatakwoaly Nasz kraj i zwiazek swoiecki.

@Muko: ciekawa struktura zdania, można różnie zinterpretować ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@LeonL: No nie wiem jak ciebie uczono Polskiego, ale natomiast Zostalismy wyruchani przez zwiazek radziecki i nazistow. A ze nie wierze nikomu w necie a szczegolnie ludziom co bronia ukraine. Także będę mówił mój kraj bo ukraińców to na pewno nie jest
  • Odpowiedz
@Muko: Błąd składni którego się czepiam polega na tym, że "Związek Sowiecki" jest w zdaniu dopełnieniem czasownika zaatakowali, więc wygląda jak drugi cel ataku, a nie drugi agresor. Pomijam już karygodne ortografy.
Gdzie ciebie uczyli polskiego, bo chyba nie w domu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@LeonL: A co kosmici zaatakowali? rosjanie? chyba wiadomo, że wtedy to był związek radziecki.
Ortografy paliwoda się znalazł, przyjeb sie chociaż do merytorycznie bo do ortografii to każdy mądry.
  • Odpowiedz